Egészségügyi szakértő: törvényt sért a Honvédkórház

Az RTL Híradójának nyilatkozó egészségügyi szakértő szerint törvényt sért a budapesti Honvédkórház azzal, hogy nincs ultrahang vizsgálat az egyik telephelyén. Kunetz Zsombor azt nyilatkozta: mivel a kórháznak van sebészete, ultrahangnak is kellene lennie, de úgy tudja, nincs orvos, aki elvégezze a vizsgálatot. Az RTL Híradója hiába kereste a kórházat.

Hát, ez is elérkezett: a Honvédkórházban emberéletet követelt az orvoshiány

A Honvédkórház akut sebészeti ellátást és ügyeletet is ellátó Podmaniczky utcai telephelyén szeptemberben felmondott az utolsó radiológus is, így az ultrahangvizsgálatokat nem tudják elvégezni. Ha ügyeleti időben érkezik egy beteg, akinek erre szüksége volna, azt átszállítják a Róbert Károly körúti központi telephelyre, ott elvégzik a vizsgálatot, majd visszaszállítják a Podmaniczky utcába.

A napokban elhunyt egy 62 éves nő, előtte órákon át hiába várt ultrahangra, másfél nap alatt háromszor küldözgettek oda-vissza a kórház két telephelye között. Csak másnap műtötték meg, miután kiderült, hogy érszűkülete van, ami bélelhalást okozott. Az asszonyt így sem sikerült megmenteni, az RTL által korábban megkérdezett orvos szerint azonnali életmentő műtétre lett volna szükség, a kórház álláspontja azonban az, hogy szakszerűen jártak el.