Szávay István tiszteletdíját a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlja fel

A közpénzből fenntartott fideszes propagandaoldalak - teljesítve a központi, fideszes utasítást - nemcsak a Jobbik alapító tagját, de annak családját is igyekeztek besározni. Szávay megerősítette: december 31-i hatállyal adja vissza a mandátumát.

"2018. december 31-i hatállyal – ígéretemnek megfelelően – visszaadom országgyűlési képviselői mandátumomat a Jobbiknak, annak a közösségnek, amelynek bizalmából azt nyolc és fél éven keresztül betölthettem. Hivatalos lemondásomat kizárólag a pártvezetés kérésére nem nyújtom még be. Ez a döntés annak érdekében született, hogy a mandátumom ne maradjon betöltetlen, mivel idén új képviselő eskütételére már nem kerülhet sor"

- írja Szávay István a Facebookra feltöltött közleményében.

Bejelentette: erre a két hétre szüksége van képviselői munkája lezárásához, a folyamatban lévő ügyek befejezéséhez, illetve átadásához.

"A holnapi napon így még részt fogok venni az Országgyűlés ülésén, hogy nemet mondhassak a munkavállalók tömegeit megnyomorító rabszolgatörvényre, valamint megnyomhassam az igen gombot az általam előterjesztett, végül hatpárti támogatást szerzett Magyar-székely összetartozás napjáról szóló javaslat elfogadásakor".

Szávay a képviselői tisztségéréről történő hivatalos lemondását akkor fogja eljuttatni a Háznak, amikor a frakcióvezetés erre – mandátum betöltésének ismeretében – felkéri.

Mint ismert, a közpénzből fenntartott, sem Istent sem embert nem tisztelő fideszes propagandaoldalak teljesítve a központi, fideszes utasítást, nemcsak őt, de a családját is igyekeztek besározni. A Jobbik alapító tagja bejelentette: a fennmaradó időszakra vonatkozó tiszteletdíját a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlja fel.

"A fideszes lakájmédia aljas, családomat sem kímélő támadásaival szemben anyagi szempontok nem motiválnak. Sőt, bár 2019. január elsejétől jogilag néhány hétre még képviselő maradok, azonban már semmilyen juttatást nem veszek igénybe, a fennmaradó időszakra folyósítandó tiszteletdíjamat pedig a Heim Pál Gyermekkórháznak fogom felajánlani, akiknek másfél éves kislányunk nagyon sok segítséget köszönhet."