A pártok és a szakszervezetek megbeszélésén egy Munkavállalói Minimumot terjesztettek elő

Kedden több párt, illetve szakszervezet részvételével zajlott lett egy kerekasztal-megbeszélés a rabszolgatörvény nyomán, és előterjesztésre került a Munkavállalói Minimumról szóló koncepció.

Egyeztettek az ellenzéki pártok: maguk helyett a munkavállalók jogait helyeznék előtérbe

Több ellenzéki párt és szakszervezet részvételével kerekasztal-megbeszélés zajlott kedden a Magyar Iparszövetség székházában, ahol zártkörű tárgyalás keretében egyeztettek a munkavállalók érdekképviseletéről és a további demonstrációkról - tudta meg az Alfahír. Lapunk információi szerint a kerekasztalon parlamenti és parlamenten kívüli pártok egyaránt képviseltették magukat a szakszervezeteken kívül.

„Noha a kormánypárti fejbólintó- és láblógató mamelukok által törvénytelenül megszavazott gyalázatos rabszolgatörvény miatt kirobbant demonstráció-sorozat már nem csak a magyar dolgozók megnyomorítása elleni tiltakozás jegyében zajlik, nagyon fontos, hogy a munkavállalói érdekvédelem ügye se sikkadjon el”

- közölte Ander Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik frissen megválasztott alelnöke a megbeszélések után az Alfahírnek.

Annak bizonyítására, hogy a pártok nem a saját politikai pecsenyéjük sütögetésének céljából támogatják a megmozdulásokat, egy Munkavállalói Minimumot terjesztettek elő, melynek elfogadásával az aláírók garantálnák, hogy kormányra kerülve sem feledkeznek meg a most hivatkozási alapként használt munkavállalók nehéz helyzetéről.

„Az évtizedek óta átvert és kizsigerelt, és most az ellenzéki politikusok által utcára szólított magyar dolgozók sziklaszilárd biztosítékot várnak tőlünk”

- olvasható Ander Balázs közleményében.

A minimummal egyetértő szervezetek csatlakozását, módosítási javaslatait csütörtök délig várják.

„Most rajtunk a sor, hogy lépjünk, ne veszítsük el a bizalmat!” - teszi hozzá a közleményben a jobbikos politikus.

Ander Balázs szerint, azon túl, hogy „az orbáni rendszer 1G”, a jövőre vonatkozó alapvetéseket is meg kell tudni fogalmazni.

„Bíznak abban, hogy csatlakozásukkal a többi politikai erő is hitet tesz amellett, hogy amiként a gazdaság van az emberért, úgy az is igaz, hogy a politikusok vannak az emberekért, és nem fordítva!”

- zárul a közlemény.

Mi az a 6 pont, amit minimum elvárnak?

  1. a férfiak számára a 40 év munkaviszony utáni nyugdíj lehetőségét,
  2. a korkedvezményes nyugdíjak rendszerének visszaállítását,
  3. az egyeztetéseket a munka törvénykönyvének módosításáról, valamint a sztrájkjogi szabályozás igazságtalanságainak felülvizsgálatáról,
  4. a növekvő számú munkahelyi balesetek miatt a munkafelügyeleti szervek megerősítését,
  5. az európai bérszakadékot felszámoló Béruniót,
  6. az országon belüli, állami-önkormányzati dolgozók bérszakadékjának felszámolását.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.