Volner János vezérkarakternek tartja Horn Gyulát és "elnézést kért" az ellenzék viselkedéséért

Sneider Tamás viszont "náci szkinhed", Gyöngyösi Márton pedig "CIA-ügynök".

Volner János méltatlannak tartja, hogy a szerinte balliberálissá vált Jobbik és az ellenzék többi pártja "elképesztő jeleneteket" rendeztek az MTVA épületében.

A magát és pártját konzekvensen ellenzékinek tituláló politikus szerint a köztévé székházában lejátszódó jelenetek "minden képviselő megcsúfolását" jelentették, amiért

ő elnézést kért a Hír TV kamerája előtt.

A fideszes média narratíváját magáévá téve kijelentette: az ellenzéki képviselők próbálják meghamisítani a híreket. Azok az ellenzéki képviselők, akiknek a köztévében nem engedték, hogy beolvassák a tüntetők követeléseit, majd akiket azzal a biztonsági személyzettel dobattak ki a székházból, akik még a rendőrségnek sem voltak hajlandók engedelmeskedni.

Volner János hangsúlyozta:

"A Mi Hazánk Mozgalom politikusainak nagyon rosszul esik az, amikor teljes ellenzéki egységről és összefogásról beszélnek, én ezt kikérem magamnak. Én ennek nem fogok soha a részese lenni."

A képviselő úgy véli, hogy az ellenzéki pártok "troll, ripacskodó botránypolitizálást" folytatnak, amiben nem szabad részt venni (ő rajta nem is láthattunk "Ez a tévé hazudik" feliratú pólót, mint a Jobbik szóvivőjén, Jakab Péteren, aki tavaly év végén épp a Hír TV-ből üzent formabontó módon Orbán Viktornak).

Kiderült az is, hogy a politikus a tegnapi rendkívüli parlamenti ülés kapcsán nem a meg sem jelenő Fidesz hozzáállásán, hanem azon borzadt el, hogy "közösen tesznek esküt a DK képviselői, a liberálisok és a jobbikosok", amivel "nyíltan létrejött a balliberális egységfront", melynek szerinte a Jobbik is része.

Volner szerint a Jobbik megfeledkezett "jobboldali gyökereiről", a baloldal úgy csinál, mintha Sneider Tamásban "nem a nácit és a szkinhedet látná". Majd az előtte nyilatkozó Deutsch Tamás, fideszes EP-képviselő mondandójára utalva kifejtette:

szerinte is Soros György mozgatja a háttérből a szálakat, Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese pedig úgy viselkedik, mint ha CIA-ügynök lenne.

Ebből a gondolatmenetből a 2018-ban a Jobbik színeiben mandátumához jutó politikus szép ívet húzva azt is felvázolta, hogy szerinte Soros káros tevékenységének megismertetését Csurka István kezdte el, és az, hogy a Jobbik nem áll be sorosozni a kormány mögé, azt vonja maga után, hogy a választók büntetik a pártot.

Az ellenzékkel kapcsolatos kritikájában Volner János egy hirtelen huszárvágással Horn Gyula, néhai MSZP-s miniszterelnököt állította pozitív és követendő példaképként a nézők elé, aki szerinte

"vezérkaraktere volt a baloldalnak", és aki nem kezdett volna "hisztizni".

(Képünk illusztráció)

Volnernek a South Park feketéi jutottak eszébe a rabszolgatörvényről

A Mi Hazánk Mozgalom - hivatalosan független - parlamenti politikusa, Volner János érdekes konteóval állt elő a rendkívüli ülés kezdete előtt. Ugyanis rákérdeztünk nála, mi véleménye arról, hogy a hardcore SZDSZ-s Révész Sándor a hvg.hu-n megjelent publicisztikájában arról írt, falat emelne a Jobbik körül - nyilván nem véletlen az időzítés, az egykori liberális véleményvezér ugyanis a rabszolgatörvényről szóló parlamenti vitanap előtt egy nappal rúgott bele az ellenzéki együttműködésbe.