Jól fizető mellékest biztosít az állam a Fidesz kommunikációs igazgatójának

Havi 600 ezer forintos jövedelemkiegészítést biztosít az állam – két gazdasági társaságán keresztül – Hidvéghi Balázsnak. Az érintett vállalatok az MFB-csoport tagjai; a Fidesz kommunikációs igazgatója bölcsész létére lett igazgatósági és felügyelőbizottsági tag - írja az Átlátszó.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Fejlesztési Bank által összefogott állami cégegyüttest látja el gazdasági tudást feltételező feladatokkal. Hidvéghit még 2016 őszén nevezték ki igazgatósági taggá (havi 400 ezerért) a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt.-nél, és lett egy felügyelőbizottsági pozíciója a szintén az MFB-csoporthoz tartozó MMBF Földgáztároló Zrt.-nél is (a cégbíróságon iktatott kinevező dokumentum szerint havi 200 ezer forintért).

A portál Hidvéghi mellett azt is kiderítette, hogy a 2015-ig igazságügyi államtitkárként dolgozó Répássy Róbert – amellett, hogy a Miniszterelnökség az ügyvédi irodáját is foglalkoztatgatja – nyáron igazgatósági taggá avanzsált a Szerencsejáték Zrt.-nél. Ugyanő a MÁV felügyelőbizottságában szintén kapott egy helyet, s míg a lottócégnél havi 170 ezer forintos, a vasúnál 210 ezres tiszteletdíjban részesül.

Répássy és Hidvéghi mellett az Átlátszó arról a Galambos Dénesről is ír, akit a 2018-as választáson a Jobbik egyetlen egyéni győzelmét produkáló Pintér Tamás páholt el a dunaújvárosi körzetben. Galambos először a Magyar Villamos Műveknél, majd a minap a Paksi Atomerőműnél is igazgatósági tag lett. Előbbinél havi 180 ezres „talált pénzért”, utóbbinál elvileg 170 ezerért, de ezt az összeget állítólag nem veszi fel.

(Átlátszó)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András