Jól fizető mellékest biztosít az állam a Fidesz kommunikációs igazgatójának

Havi 600 ezer forintos jövedelemkiegészítést biztosít az állam – két gazdasági társaságán keresztül – Hidvéghi Balázsnak. Az érintett vállalatok az MFB-csoport tagjai; a Fidesz kommunikációs igazgatója bölcsész létére lett igazgatósági és felügyelőbizottsági tag - írja az Átlátszó.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a Magyar Fejlesztési Bank által összefogott állami cégegyüttest látja el gazdasági tudást feltételező feladatokkal. Hidvéghit még 2016 őszén nevezték ki igazgatósági taggá (havi 400 ezerért) a Nemzeti Útdíjfizetési Zrt.-nél, és lett egy felügyelőbizottsági pozíciója a szintén az MFB-csoporthoz tartozó MMBF Földgáztároló Zrt.-nél is (a cégbíróságon iktatott kinevező dokumentum szerint havi 200 ezer forintért).

A portál Hidvéghi mellett azt is kiderítette, hogy a 2015-ig igazságügyi államtitkárként dolgozó Répássy Róbert – amellett, hogy a Miniszterelnökség az ügyvédi irodáját is foglalkoztatgatja – nyáron igazgatósági taggá avanzsált a Szerencsejáték Zrt.-nél. Ugyanő a MÁV felügyelőbizottságában szintén kapott egy helyet, s míg a lottócégnél havi 170 ezer forintos, a vasúnál 210 ezres tiszteletdíjban részesül.

Répássy és Hidvéghi mellett az Átlátszó arról a Galambos Dénesről is ír, akit a 2018-as választáson a Jobbik egyetlen egyéni győzelmét produkáló Pintér Tamás páholt el a dunaújvárosi körzetben. Galambos először a Magyar Villamos Műveknél, majd a minap a Paksi Atomerőműnél is igazgatósági tag lett. Előbbinél havi 180 ezres „talált pénzért”, utóbbinál elvileg 170 ezerért, de ezt az összeget állítólag nem veszi fel.

(Átlátszó)

sss
2019. Augusztus 23. | 20:45
.
sss
2019. Augusztus 23. | 20:45
.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Nagy Béla Ádám

Friss