Nagy Blanka: „Nem bántam meg semmit”

Jogi lépéseket tervez a 18 éves gimnazista lány, aki élesen kritizálta tavaly decemberben a kecskeméti rabszolgatörvény elleni tüntetésen a Fideszt, majd ezért az egész kormánypárti média számára célponttá vált, többek között valótlan állításokat terjesztettek róla.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendégeként elmondta, nem számított rá, hogy kecskeméti beszéde még egy hónap múlva is ekkora médiavisszhangot vált ki. Hozzátette: nem tudja, hogy most is ugyanezt a beszédet mondaná-e el, de ott és akkor nem tudta volna másképp előadni.

„Nem bántam meg semmit”

- szögezte le.

Úgy érzi, elvitte a fókuszt a beszédről, hogy sokan csak a nem szalonképes szavakat emelték ki, szerinte elvesz a beszéd értékéből, hogy a kormánypárti sajtó csak a két trágár kifejezésére koncentrált.

„Egyetemista szeretnék lenni. Úgy gondolom, akkor is egy olyan ember leszek, aki ugyanennyire bátor és szókimondó”

- mondta az ATV-ben Nagy Blanka. Rendezői szakra szeretne menni, kedvenc drámája az Ember tragédiája, kedvenc rendezője pedig Alföldi Róbert. Határozottan igennel felelt arra a kérdésre, hogy valóban megteszi-e a feljelentést az őt támadó újságírókkal és médiumokkal szemben. Szombat délután a budapesti tüntetésen, a Clark Ádám téren is felszólal a 18 éves gimnazista.

Keményen visszaszólt a gimnazista lány az őt prolizó Bayernek: „Nézzen tükörbe!"

Az Alfahíren megírtuk, hogy Bayer „szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis prolinak" nevezte a fiatal lányt, aki korábban több kormányellenes tüntetésen részt vett, illetve egy decemberi kecskeméti megmozduláson beszédet is mondott. Nagy Blankát most a hvg.hu szólaltatta meg. Az Echo TV Bayer Show című műsorában nem az a legszürreálisabb, ahogy Bayer Zsolt rendszeresen elengedi magát, hanem az, hogy mindezt élő közönség előtt teszi.