Az ellenzéki képviselők a MÁV-ot is arra kérik, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényt

Jövő héten a Postához mennek.

Közös ellenzéki sajtótájékoztatót tartottak a MÁV székháza előtt, amin Bangóné Borbély Ildikó az MSZP részéről elmondta, hogy múlt héten az MVM-nél jártak, ahol nem is fogják almalkazni a törvényt, jövő héten pedig a Postához mennek, nyilatkozatot kérnek arról, hogy tervezik-e alkalmazni a módosítást.

A liberális Bősz Anett szerint a versenyszférára nem lehet hatásuk, de az állami vállalatokat rá kell bírni a felelősségvállalásra.

A független Szél Bernadett arról beszélt, hogy a kormány ócska kis proliknak tartja a magyar dolgozókat, ezért az ellenzéknek kell akcióba lendülni, hogy a cégeknek ciki legyen alkalmazni a törvényt.

Gréczy Zsolt, a DK politikusa úgy látja, hogy a módosítás kétszer is elbukott: törvénytelen körülmények között szavazták meg, másodszor pedig a választópolgárok mondtak nemet a közvélemény-kutatások és a tüntetések alapján.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője úgy fogalmazott, hogy a rabszolgatörvény kizsákmányolja a magyar dolgozókat, amivel átléptek egy határt, miközben a nemzetközi trendek szerint csökkenteni kell a munkaidőt és fókuszált okosmunkát kell megvalósítani.

Csányi Tamás, a Jobbik leendő országgyűlési képviselője szerint Orbán Viktor és kormánya átlépte a rubicont, innentől egy feladata van az ellenzéknek: megvédeni a magyar munkavállalókat a saját kormányuktól.

[video:https://youtu.be/fEJCrYHvrYc]