Nem tervezi a rabszolgatörvény bevezetését a Magyar Posta a szakszervezet szerint

Nem alkalmazza a 400 órás túlórakeretet a Magyar Posta – árulta el az Alfahír megkeresésére a Postás Szakszervezet elnöke. Erre a kérdésre az állami cég is válaszolhatott volna tegnap, de a sajtómegkeresésre inkább sorosoztak egyet.
 

Nem tudnak arról a Postás Szakszervezetnél, hogy az állami cég bevezetné a decemberben elfogadott módosítást. Tóth Zsuzsanna azt mondta, nem is látnak ilyen szándékot az állami cég részéről, az érdekképviselet ugyanakkor garanciát kér erre a jelenleg is zajló bértárgyalások keretében. Úgy fogalmazott:

„A Magyar Posta nem alkalmazza a 400 órás túlórakeretet. Jelen pillanatban nincs erre szándék, gyakorlat. A jövőbeni garancia érdekében a tárgyalások egyik napirendi pontjaként ez is szerepel.”

A szakszervezeti vezető hangsúlyozta, hogy a munkájukat politikától függetlenül végzik és a túlórával kapcsolatban szakmai szempontok alapján döntenek. Azt nem árulta el, hogy jelenleg átlagosan mennyi pluszmunkát kell végezniük, de arra kitért válaszában, hogy a korábbinál nagyobb problémát okoz a munkaerőhiány.