Fucsovics harcra kényszerítette, de ezúttal sem tudta megfogni Federert

Negyeddöntő Dubajban.

Fucsovics Márton és Roger Federer már többször is edzett együtt, élesben egymás ellen először a 2018-as Australian Open nyolcaddöntőjében találkoztak, ahol 4:6, 6:7, 2:6-ra kapott ki a legjobb magyar teniszező.

Szoros játékkal kezdődött a dubaji meccsük, bréklabdája is volt Fucsovicsnak, de egy hosszabb labdamenet végén Federer behúzta. Fucsovics viszont rögtön egyenlíteni tudott, végig szorosan haladtak egymás mellett, aztán 5:5-nél megérkezett az eső.

Fucsovics jelezte, hogy nem lát rendesen az eleredő esőtől, majd Federer is szólt, hogy a víz miatt veszélyesen csúszós lehet a pálya a vonalaknál, az esőszünet végül 12 percig tartott.

Federer kettős hibával indította az adogatógémet, 0:30-cal indultak, majd zsinórban négy pontot nyert a svájci, úgyhogy Fucsovics újra a szettben maradásért adogathatott. A magyar beütött egy ászt, 6:6 után jöhetett a tie break. Itt 3-3-nál cseréltek térfelet, Fucsovics újra hozta a szerváját és Federer rontott egy tenyerest, 5-3 volt a rövidítésben, ezután Federer hozott egy pontot de Fucsovicsnak volt két szettlabdája.

Ezeket nem tudta kihasználni, sőt, Federer szettlabdájánál, a lehető legrosszabb időpontban elszakadt Fucsovics ütőjének egyik húrja, 6:8 lett a rövidítés a svájcinak, így 6:7-re nyerte az első szettet.

A második szettet Federer erősen kezdte, hamar elment 0:2-re, de Fucsovics vissza tudott jönni, viszonylag gyorsan 2:2 lett, aztán semmire nyerte a gémet, rögtön hozta a szerváját, 3:2, de az öröm nem tartott sokáig, mert rossz nyitás után a svájci első szervákkal egyenlített.

4-4 után nagyjából húsz percig küzdöttek egymással, volt egy rövid esőszünet ismét, ami után Fucsovics bukta az adogatását. 4:5-nél Fucsovics bátran ment előre, irányított is, egy röptével zárta a pontot.

Federer szenzációs szervájával viszont megint nem tudott mit kezdeni, újra meccslabdát kapott a svájci, ezután egy második szervát szélesre ütött Fucsovics, így 0:2-re behúzta a negyeddöntőt Federer.

Fucsovics alapvetően jól játszott, esélye is volt, de a második szett végi esőszünet után hibázgatott, és Federer innen már be tudta húzni a negyeddöntőt.