Csodát tett a Manchester United Párizsban

A PSG-Manchester United meccs előtt valószínűleg nagyon kevesen fogadtak az angolok továbbjutására, az odavágón a franciák 0-2-re nyertek, ráadásul Ole Gunnar Solskjaer nem számíthatott a kezdőcsapat gerincére sérülések és egy eltiltás miatt: Paul Pogba pirosat kapott az előző mérkőzésen, rajta kívül hiányzott Damian, Herrera, Jones, Lingard, Martial, Mata, Matics, Alexis Sánchez és Valencia.

A meccs viszont egyáltalán nem úgy indult, ahogy a fent említettek miatt vártuk. Egy óriási védelmi hiba után Lukaku már a 2. percben megszerezte a vezetést a Unitednek:

A PSG brutális dominanciával reagált Lukaku találatára, az első 10 percben 79 százalékban birtokolták a labdát, egykapuztak, az eredmény sem maradt el, Bernat a 12. percben egyenlített:

A párizsiak a gól után is sokkal jobban futballoztak a Vörös Ördögöknél, csak idő kérdésének tűnt, hogy mikor veszik át a vezetést, de Buffon egy tőle nagyon ritkán látható, óriási hibával újabb gólt ajándékozott Lukakunak, aki most sem hibázott, a 30. percben újra vezettek a vendégek, innen már csak egy gól kellett a MU továbbjutásához:

Ez viszont már jól láthatóan megroppantotta a PSG-t, nem tudták azt az iramot diktálni, amit előtte, de a 92. percig úgy tűnt, hogy a vereség ellenére meglesz a negyeddöntő. Chong végzett volna el szögletet, de Damir Skomina játékvezető jelezte, hogy előtte bizony videózni kell, mert Kimpembe blokkja kézgyanús volt. A visszajátszásból a tévénézők persze már tudták, hogy tényleg kéz volt, majd a helyszínen Skomina is megnézte és befújta. Kimpembe keze nem volt szorosan a teste mellett:

Rashford pedig nem hibázott, vagy ha úgy tetszik, Buffon nem tudta jóvátenni korábbi, innen nézve már sorsdöntőnek tűnő hibáját:

A Porto-Roma meccsen 2x15 perces hosszabbítás után 3-1-re nyertek a portugálok és így továbbjutottak, az első meccsen 2-1-re nyert a Roma.

Nagyon erős BL-meccseink vannak mostanság, tegnap az Ajax tett csodát Madridban:

Bombameglepetés: az Ajax kiütötte a Real Madridot a BL-ből

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntő odavágóján a címvédő Real Madrid esélyeshez méltón, idegenben legyőzte 2-1-re az Ajaxot, így a visszavágó előtt gyakorlatilag biztosnak tűnt a spanyolok továbbjutása. Majd eljött a ma este, ami egy emlékezetes futballcsodát és a Bernabéu 4-1-es holland bevételét hozta.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1