Mészáros Lőrinc lánya is a NAV szégyenlistáján

Mészáros Lőrinc lánya is a NAV szégyenlistáján

Azok kerülnek rá, akik legalább két éve nem tettek eleget az áfa-bevallási kötelezettségüknek.

Közzétette a NAV azoknak a magánszemélyeknek, gazdasági  társaságoknak és egyéb szervezeteknek a listáját, amelyek legalább két éve nem tettek eleget áfa-bevallási kötelezettségüknek. A lista döbbenetesen hosszú, az adóhatóság 2026 oldalon keresztül sorolja azt a közel 27 ezer adózót, illetve adataikat, akik mulasztottak. Ezen a listán szúrta ki a G7 Mészáros Lőrinc lányát.

Homlok-Mészáros Ágnes mellett feltűnik a dokumentumban a Sólyom Air neve, a labdarúgó élvonalból száműzött egykori pécsi és kaposvári csapatokat fenntartó cégek, és az újpesti focicsapatot korábban üzemeltető, de néhány éve csúnya botrányba keveredő vállalat is.


Akadnak a dokumentumban társaságok annak a Balogh Sándorhoz köthető vállalatbirodalomnak a tagjaiból is, akinek részben a jelenlegi vagyonminiszter, Bártfai-Mager lakásán működő az államot százmilliókkal megkárosító céghálójáról tavaly írt a G7. Konkrétan a miniszter tulajdonában álló ingatlan is feltűnik a listán, akárcsak az a társasház, amelynek kapucsengőjéről a cikkünk megjelenését követően vágták le a Bártfai-Mager nevet.

Az áfa-bevallást elmulasztók adatait egyébként 2017 óta kell közzétennie a NAV-nak. Ha valaki felkerül a listára, az még nem jár automatikus következményekkel, de a késés mulasztási bírsággal járhat, ha pedig az adózó a NAV felszólítására sem tesz eleget kötelezettségének, akkor törölhetik az adóhatósági nyilvántartásból - írja a lap.