Jobbik: több tízezer kínai vendégmunkás építheti a legújabb Mészáros-beruházást

Jobbik: több tízezer kínai vendégmunkás építheti a legújabb Mészáros-beruházást

A Jobbik szerint csak azért jó Magyarországnak, hogy a Belgrád-Budapest vasútvonal felújításában részt vevő három kivitelezési cégből – amelyekből egyébként 2 kínai – az egyik Orbán Viktor strómanjának, Mészáros Lőrincnek a cége lehet, így mert Magyarország miniszterelnöke is jól jár, és újabb milliárdokat tudnak zsebre tenni – fogalmazott Szilágyi György.

Mészáros Lőrincék újíthatják fel a Budapest-Belgrád vasútvonalat | Alfahír

Az Index információi szerint a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására kiírt tenderen egy magyar és két kínai cég lett a befutó: az RM International Zrt., valamint a China Tiejiiuju Engineering & Construction Kft. és a China Railway Electrification Engineering Group. Az RM International Zrt. tulajdonosa a Mészáros és Mészáros Kft., illetve az R-KORD Kft.

A jobbikos politikus szerint a beruházás megvalósulása kínai érdekben áll, aminek a megtérülésével 130-2400 év között számolhatunk. Arról viszont ennél is kevesebb információ van, hogy kik fogják fizikailag ezt létrehozni. Egyes hírek szerint több tízezer kínai vendégmunkást kívánnak az országba hozni a beruházás miatt – fogalmazott a politikus.

Szilágyi György szerint azért is fontos a május 26-ai EP-választás, mert dönthetünk arról a fontos kérdésről, hogy megállítjuk-e azt a mérhetetlen korrupciót, ami Magyarországon jelen van, és aminek a fő mozgatórugója Orbán Viktor, illetve a miniszterelnökhöz kapcsolható strómanok, barátok, rokonok.

A Jobbik a korrupcióval leszámolna, azért csatlakozna Európai Ügyészséghez – hangzott el.

Emellett a legerősebb ellenzéki párt a magyar fiatalok számára is normális perspektívát nyújtana, ezért támogatja a béruniót.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/dK6grstX0Kc.jpg?itok=Twan-qXW","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=dK6grstX0Kc&feature=youtu.be","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}