A német cégek is beinthetnek a Huaweinek

Huawei

Vezető német cégek, a Siemens, a Bosch és a szoftvergyártó SAP vizsgálják, hogy van-e értelme fenntartani az üzleti kapcsolatokat a Huawei kínai telekommunikációs céggel az amerikai szankciók fényében - írta pénteki számában a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Az MTI azt írja: egyebek között a Bosch azt közölte, hogy követi az eseményeket és „vizsgálja a lehetséges következményeket”. Megjegyezte továbbá, hogy a Bosch szigorúan betartja a jogi követelményeket és kötelezettségeket világszerte.

Donald Trump amerikai elnök május 15-én írt alá rendeletet az Egyesült Államok telekommunikációs hálózatainak védelméről, de egyértelműen a Huawei volt a célpont. Másnap az amerikai kereskedelmi minisztérium fel is tette a Huaweit és 68 leányvállalatát arra a feketelistára, amelyen az Egyesült Államok nemzetbiztonságára vagy külpolitikai érdekeire potenciális veszélyt jelentő cégek szerepelnek. Ezek a vállalatok az amerikai kormányzat engedélye nélkül nem vásárolhatnak alkatrészeket vagy technológiát amerikai cégektől.

A minisztérium ugyanakkor 90 napos felmentést is adott a Huawei egyes ügyfeleinek annak érdekében, hogy „kritikus szolgáltatásaikat” fenn tudják tartani a tilalom életbe lépéséig és más beszerzési forrásokra tudják azt átállítani.