A Suzuki inkább egy másik kapun engedte ki a dolgozókat, csak hogy ne találkozzanak a szakszervezettel

A Suzuki inkább egy másik kapun engedte ki a dolgozókat, csak hogy ne találkozzanak a szakszervezettel

Elegáns megoldás. 

A Vasas Szakszervezeti Szövetség kedd délelőtt félpályás útlezárással tiltakozott a Suzuki esztergomi gyára előtt, mivel a cég törvénytelen módon nem engedte be őket, hogy találkozhassanak a helyi alapszervezet tagjaival - írja a Mérce.hu.

A műszakváltás idejére pedig a szakszervezet azt tervezte, hogy a hazafelé tartó dolgozóknak szórólapokat osztogat, hogy tájékoztassa őket a lehetőségeikről, illetve arról, hogy hogyan léphet fel a szakszervezet a munkavállalók érdekét képviselve.

Csakhogy a Suzuki a buszokat inkább egy másik útvonalra terelte át, hogy a dolgozók még véletlenül se fussanak össze a bejárat előtt tiltakozó szakszervezeti tagokkal.

A Mérce még egy videót is posztolt az esetről:

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/F87Du5SFH5c.jpg?itok=Dkhxaffi","video_url":"https://www.youtube.com/watch?time_continue=107&v=F87Du5SFH5c","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Mint ismert, február elején alakult meg a Vasas helyi alapszervezete, ám nem sokkal később a szakszervezet megválasztott titkárát a multinacionális cég azonnal kirúgta.