Számlálón követhető, hogy mióta nem kaptak választ a pedagógusok a sztrájkkal kapcsolatban

Számlálón követhető, hogy mióta nem kaptak választ a pedagógusok a sztrájkkal kapcsolatban

"Bírósági visszaszámlálót" hozott létre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete mutatja, hogy mióta nem döntöttek a pedagógusok munkabeszüntetésével kapcsolatban. Az érdekképviselet az első keresetét 18 napja adta be a jogszerű sztrájk megtartása érdekében, a törvény alapján a közigazgatási és munkaügyi bíróságnak öt napja van dönteni. A PDSZ a honlapján azzal indokolja a beadványt és a visszaszámláló létrehozását:

"A sztrájktörvény alapján még az sem egyértelmű, hogy kik kötelezettek még elégséges szolgáltatásra a sztrájk idején, de az sem, hogy ez egyes területeken milyen tevékenységeket takar. Egy biztos, a sztrájk akkor jogszerű, ha a még elégséges szolgáltatásra kötelezettek erről megállapodást kötnek a másik féllel. Hogy ki a másik fél? Ma már ebben sem lehetünk egészen biztosak. Eddig ugyanis a munkáltatóval kellett erről tárgyalnunk, és kötöttünk megállapodásokat. A most folyó jogvitában azonban azzal szembesültünk, hogy van olyan tankerületi igazgató, aki hirtelen rájött arra, hogy ebben mégsem ő, hanem a kormány az illetékes."

Pedagógusok napja alkalmából az EMMI miniszterhelyettese a felvidéki Révkomáromban köszöntötte a pedagógusokat. Rétvári Bence az erről szóló Facebook-posztjában azt írta: Magyarország érdeke, hogy az oktatás egyszerre legyen modern és hagyománytisztelő. Az sajnos nem derült ki a posztból, hogy az ország érdekének megfelelően mikor kezdik el végre szemmel láthatóan is megtisztelni a pedagógusok munkáját. Például azzal, hogy szóba állnak velük.

 

A visszaszámláló megtekintéséhez kattintson ide.