Máris másnak kampányol Karácsony Gergely?

Máris másnak kampányol Karácsony Gergely?

Nemrég került fel a Facebookra egy rövid kampányvideó, amelyen az MSZP-Párbeszéd (volt miniszterelnök-jelöltje, most épp) főpolgármester-jelöltje beszél arról, hogy mi a tétje az őszi főpolgármester-választásnak. Első ránézésre teljesen átlagos kis reklám zenével, szép Budapest-képekkel, rövid és világos üzenettel. Másodjára azonban olyan, mintha Karácsony Gergely valamelyik vetélytársának kampányolna. A zuglói polgármester ugyanis azt mondja a felvételen:

"Itt az ideje annak, hogy a hatalom emberei helyett végre az emberek hatalmát képviseljük. A változás itt van a kezünkben, éljünk vele! Én készen állok. Egy mindenkiért, mindenki Budapestért."

Nos, Karácsony Gergely két évvel ezelőtti megválasztása után nem sokkal bizonyította is, hogy ő bizony a hatalom emberei mellett teszi le a voksát, ha úgy adódik. Közvetlenül beiktatása után - bár csak tartózkodott a szavazáson, de - szignózta azt a parkolási szerződést, amelyet később, a botrány kirobbanásakor Fidesz-MSZP háttéralkunak nevezett. A szerződés különlegessége, hogy a világon szinte egyedülálló módon veszteséget termel az önkormányzatnak az, hogy ellenszolgáltatás nélkül szednek pénzt a kerületben parkoló autók tulajdonosaitól.

Én készen állok

Itt az ideje, hogy a hatalom emberei helyett végre az emberek hatalmát képviseljük. Én készen állok! #MindenkiBudapestért #Budapest #előválasztás2019

Érdekes módon egészen addig semmilyen problémát nem jelzett a korrupciógyanús szerződéssel kapcsolatban, ameddig az nyilvánosságra nem került. Csak utána próbálta meg felbontani a szerződést, amit viszont az egymással összenőtt fideszes és MSZP-s önkormányzati képviselők megakadályoztak. Ennyi volt a harc Karácsony Gergely részéről a zuglóiak pénzéért, folytatódhat a mosolygós kampányolás, mintha mi sem történt volna.

Ugyan, hiszen egy polgármesternek ez a dolga, nem? Kedvesen mosolyogni és szemet hunyni afelett, hogy korrupt politikusok széthordják a kerületi vagyont.

Ezek után már csak az a kérdés, hogy mire áll készen Karácsony Gergely. Hogy támogasson egy olyan főpolgármester-jelöltet, akinek még nincs hasonló botrány a háta mögött? Vagy, hogy főpolgármesterként majd bevédje a szintén korrupciógyanús ferencvárosi parkolást? Egy biztos, a párbeszédes politikusnak abban igaza van:

"A változás itt van a kezünkben, éljünk vele!"

És a változás bizony nem azokkal kezdődik, akik szemet hunynak a rájuk bízott városrész háttéralku-alapon történő szétlopása felett.