Késsel esett egymásnak két mongol férfi egy szarvasi munkásszállón

munkásszálló

Vasárnap az egyik szarvasi munkásszállón vitatkozott össze két mongol állampolgárságú férfi, majd egyikőjük késsel támadt rá ismerősére.

A rendőrség közlése szerint a két férfi kölcsönösen bántalmazta egymást, majd a vita hevében az egyik férfi egy késsel megszúrta ismerősét. A bántalmazott férfi könnyebben megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították. Támadóját a rendőrök előállították a Szarvasi Rendőrkapitányságra és súlyos testi sértés kísérlete miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a másik férfinak milyen szerepe volt a konfliktus kialakulásában.

Fizessék meg a multik az árát!

A Jobbik az idegenrendészeti különadó bevezetésére vonatkozó javaslatával  épp azt akarja elérni, hogy "a megélhetési bevándorlókat foglalkoztató multik fizessék meg az üzletpolitikájuk árát". - mondta el az Alfahírnek Stummer János.

Fizessenek 50%-os büntetőadót azok a cégek, akik a magyarok tisztességes megfizetése helyett keletről hoznak be munkaerőt. Fizessék csak meg a közrend védelmével kapcsolatos költségeket azok, akik a közbiztonságot veszélyeztető embereket hoznak a nyakunkra.

Stummer János

 

A multik oldalán álló Fidesz persze leszavazta a javaslatunkat - tette hozzá a Jobbik alelnöke.  

Idegenrendészeti különadóval sújtaná a Jobbik a „migránsmunkások" tömeges foglalkoztatását | Alfahír

Különadót vetne ki a Jobbik azokra a nagy cégekre, amelyeknél az EU-n kívüli munkavállalók aránya meghaladja a 10 százalékot. Az ellenzéki párt arra is kíváncsi, kik építik az ukrán és egyéb vendégmunkások számára a munkásszállókat.

Olcsó külföldi munkaerőre támaszkodnak a cégek

A békési kisvárosban év elején közfelháborodást okozott, hogy a környéken található cégek ahelyett, hogy emelnék a béreket, olcsó külföldi munkaerőt költöztetnek a településre.

A városban szintén idén ment tönkre a Vasipari Zrt., amely 400 embernek adott munkát, valamint további 400 ember rúgtak ki a megye másik meghatározó cégétől, a Pannon Lúd Kft. mezőkovácsházi üzeméből.

Ennek dacára

a szarvasi Gallicoop indiaikat, ukránokat és mongolokat hívott,

hogy dolgozzanak a pulykaüzemben. Helyi lapok beszámolói alapján a szarvasiak azonban jobban örülnének, ha az ázsiaiak helyett a magyarokat fizetnék meg rendesen, vagy nekik járna a lakhatás és a bicikli, valamint azok a plusz juttatások, amire a külföldiek jogosultak.

Hónapok óta hiába várnak bérükre a felszámolás előtt álló Szarvasi Vas-Fémipari Zrt. dolgozói | Alfahír

A tavalyi évben robbant a hír, miszerint tönkremegy a 400 embernek munkát adó, nagy múltú kávéfőző- és lámpagyár, a szarvasi Szarvasi Vas-Fémipari Zrt., ahol idén januárban állt le a termelés, miután a vállalat minden dolgozóját kirúgták. A Jobbik követelte, hogy a kormány segítsen az elbocsátott alkalmazottakon, ám a Fidesz nem foglalkozott érdemben az üggyel.

Ahogy korábban arról már több cikkben beszámoltunk sorra nyílnak Magyarországon a munkásszállók, ahová főként ukrán, török és mongol származású férfiak érkeznek. A jelenleg Magyarországon zajló folyamat a fiatalok nyugatra vándorlása miatt Lengyelországban már korábban megkezdődött, ahol a Rzeczpospolita napilap tavaly szeptemberi összesítése szerint elindult a külföldiek által elkövetett bűncselekmények "lavinája".

A lassan minden jelentősebb lengyel településen megjelenő migránsmunkások egy része munka után féktelen italozással kapcsolódik ki, s ilyenkor nem egyszer kifejezetten agresszívan lépnek fel a helyiekkel szemben. Sokan panaszkodnak arra, hogy a köztereken, játszótereken bandáznak, hangoskodnak, vagy épp belekötnek az arra járókba.