Hivatalos: a Jobbik Jancsó Andreát támogatja a IX. kerületben

Hivatalos: a Jobbik Jancsó Andreát támogatja a IX. kerületben

Egy kicsit tisztult a kép Ferencvárosban. Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke az Alfahírnek megerősítette: Jancsó Andreát támogatják IX. kerületi polgármester-jelöltként. A politikus elmondta, nem változott a pártja álláspontja, a Jobbik célja, hogy itt is egy jelölt álljon fel a Fidesszel szemben. További információkkal nem szolgált. 

Ahogy arról beszámoltunk, az LMP kerületi szervezete, Csárdi Antal országgyűlési képviselő vezetésével csütörtök délelőtt bejelentette, Baranyi Krisztinát támogatják, mindezt azután, hogy a párt országos központja nem értett egyet velük.

A partizánakciónak tűnő bejelentéssel kapcsolatban az LMP ügyvezetője, szóvivője, Kanász-Nagy Máté is kritikusan nyilatkozott.

Egyébként a kerületben is csak a Kétfarkú Kutyapárt, valamint a Párbeszéd áll a független jelölt mögött - és állítólag Karácsony Gergely favorizálja még Baranyi Krisztinát, ami amúgy újabb izgalmas kérdéseket vethet majd fel.

Az ellenzéki pártok többsége ugyanakkor már korábban megnevezte a jelöltjét Jancsó Andrea személyében - a Párbeszéd ugyanis sokáig nem élt a jelöltállítási lehetőségével .

Érdekesség még, hogy a momentumos Jancsó Andrea lapunknak nyilatkozva tegnap azt sejtette, hogy az LMP helyi szervezetének döntése befolyással lehet akár a párt budapesti megállapodására is. A politikus ugyanakkor egyértelműsítette, nem fog visszalépni az indulástól.