Lázár János megint zseniális. Azért nem lesz polgármester, mert befejezné a polgárháborút

Lázár János
Lázár János
MTI

Lázár János, a Fidesz egyik kastélytulajdonos politikusa már megint megcsillogtatta egyedülálló kommunikációs képességeit. Most nem Bécsben rettegett (tényleg, milyen rég nem rettegünk Bécstől/Bécsben! - a szerk.), hanem elárulta, hogy miért nem lesz fideszes polgármesterjelölt Hódmezővásárhelyen. 

Írt egy hosszú levelet (KATT IDE ÉRTE).

Jelen cikkünkben a korábbi polgármester (és kancelláriaminiszter) személyes, kandalló előtti merengését nem közöljük, ehelyett innen kezdjük:

"Azt hiszem, e tapasztalatok birtokában most még jobb vezetője tudnék lenni a városnak, mint korábban."

Király!

"Mégis azt tartom helyes döntésnek, ha nem vállalom el a Fidesz felkérését, és nem szállok ringbe újra a polgármesterségért.

Pedig az elmúlt időszak közvélemény – kutatásai azt mutatják, hogy komoly esélyem volna a jelenlegi polgármester legyőzésére. Paradox módon nem a vereségtől tartok tehát, hanem a győzelemtől. Attól a hatástól, amit ez a győzelmem ma a város közéletére gyakorolna."

Ne má'! Miért, polgármesterjelölt-jelölt úr?

"Mint köztudott, Márki-Zay Péter engem tett meg fő ellenfelének, sajnos még a polgármesteri munkából is Lázár-ellenes kampányt csinál.

Ez pedig két következménnyel is járt. Az egyik, hogy Vásárhely talán nyert magának egy országszerte híres – mostanában inkább: hírhedt – ellenzéki politikust, de elveszítette polgármesterét. Márpedig a vezető nélkül maradt város csak sodródni tud és végül zátonyra fut. 

A másik következmény pedig az, hogy kettészakadt a város. Ha a következő önkormányzati választást most megint Márki-Zay Péter és Lázár János küzdelmévé egyszerűsítjük le, akkor a város egyik része mindenképpen vesztesnek fogja magát érezni, akármi lesz is az eredmény.

A vásárhelyi polgárháború kirobbantásával a jelenlegi polgármester akarva-akaratlan azt érte el, hogy ma két politikus van, aki biztosan nem tudja egyesíteni a várost. Az egyik én vagyok, a másik pedig ő: Márki-Zay Péter.

Harmadik jelöltre van tehát szükség, olyan polgármesterre, aki békét tud hozni."

És mint a soha nem gyűlölködő Fidesz, soha nem gyűlölködő politikusa, mire van szüksége városának?

"Olyan polgármesterre, aki be tudja fejezni a mai polgárháborút, ezt a végtelenített kampányt, amely minden vásárhelyinek oly sokba került és kerülne még a következő években.

Őszig még van elég idő ahhoz, hogy a polgármesteri feladatra jelentkezzen egy ilyen városegyesítő nő vagy férfi, egy új jelölt.

Ehhez a következő hetekben, hónapokban arra van szükség, hogy Vásárhely különböző szekértáborai újra szóba álljanak és szót értsenek egymással. Párbeszédre van szükség, aztán együttműködésre. "

Zseniális a forma, nem igaz?