Telefonált a horvát BMW-s, aki belecsapódott a háromtagú magyar családba

Telefonált a horvát BMW-s, aki belecsapódott a háromtagú magyar családba

Az apa és fia állapotát is sikerült stabilizálni.

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy magyar család három tagját, miután a horvát autópálya fizetőkapujánál nagy sebességgel beléjük rohant egy horvát rendszámú gépjármű - számolt be a részletekről a helyi sajtó pénteken. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az M1-nek azt mondta: egyikük sincs életveszélyben, állapotuk stabil.  A köztévé úgy tudja, hogy a sérülteket, a horvát sajtó értesüléseivel szemben, nem tartják mesterséges kómában, mindannyian maguknál vannak.
    
Az eset csütörtökön délután történt az A4 autópályán, a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál. 
    
A magyar család gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor - szemtanúk szerint - fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet egy 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyarok autója először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott. 
    
Háromnegyedórát vett igénybe, míg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a 38 éves magyar férfit és a 38 éves magyar nőt, valamint a gyermeküket. Válságos állapotban szállították őket kórházba.
    
Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára az M1-nek azt mondta: az apa és a fiú műtétüket követően az intenzív osztályra került, de állapotuk stabil. Az édesanya állapota is stabil - közölte.

Horvát sajtóértesülések szerint a 35 éves horvát férfi bekapcsolt tempomattal csapódott be, ráadásul még telefonált is.

Állítólag a férfi a becsapódást követően még mindig telefonált. 

"Istenem, mit tettem"

Horvát lapértesülésekre hivatkozva a 24.hu azt írja, hogy a balesetet okozó 35 éves férfi sértetlenül szállt ki a BMW-ből, majd sokkos állapotban azt hajtogatta, istenem, mit tettem?

Az egyik mentésben dolgozó tűzoltó arról számolt be, hogy először a két szülőt kellett kiemelniük az autóból, mert csak így juthattak el a gyerekhez. A munkálatokat nehezítette, hogy nagyon szűk helyen kellett dolgozniuk, mivel a kocsi beszorult a fizetőkapuk közé.

Mindhárman eszméletlenül feküdtek az autóban, de a fiú többször is magához tért, és azt mondogatta, ez fáj, ez fáj.

Dragutin Koščec 62 éves tűzoltó volt az, aki végül kiszabadította a gyereket a roncsból. A férfi a lapnak elmesélte, feltűnt neki, hogy a gyerek tud valamennyire horvátul. Bár nem volt benne biztos, hogy a fiú megérti őt, de belenézett a szemébe és azt mondta neki:

"fogd erősen a kezemet, és hidd el, nem lesz semmi baj. Mindent megoldunk. Ne félj, megmentjük az apukádat és az anyukádat is. Csak tarts ki."

A horvát rendőrség nyomozást rendelt el a BMW-t vezető férfival szemben.