Miskolc fideszes polgármestere nem indul az októberi választáson

Kriza Ákos
Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere nem indul az október 13-i önkormányzati választáson

– a Boon.hu tudósítása szerint ő maga jelentette be a döntést.

A jelenlegi városvezető maga helyett Alakszai Zoltánt javasolja indítani a Fidesz országos vezetésének.

Alakszai két éven át, 2016 decemberéig Kriza Ákos kabinetvezetője volt, ezt követően lett a város jegyzője.

Kriza bejelentésének pontos háttere egyelőre nem ismert, a portál későbbre ígért pontos tájékoztatást.

FRISSÍTÉS

"A mostani döntés személyemhez kapcsolódik. Több mint tíz esztendeje rosszindulatú betegséggel küzdök, amelyet a legújabb vizsgálatok is visszaigazoltak. Úgy gondolom, egy újabb ciklusnak egy ilyen rosszindulatú betegséggel felelősséggel nem kezdhetek neki. Tájékoztattam a Fidesz elnökségét, hogy egészségi állapotom miatt nem vállalom egy újabb ciklusra a város vezetését"

- ezzel indokolta Kriza Ákos, miért nem méreti meg magát az október 13-ai helyhatósági választáson.

"Nagyon szép volt kilenc éven át a miskolciakat szolgálni felelősen megválasztott vezetőként. Nincs is szebb elégtétel, hogy a város választópolgárai kétszer is rám bízták Miskolc vezetését"

– tette hozzá a leköszönő polgármester.

Kriza Ákos azt is közölte, hogy október 13-áig a város megválasztott polgármestereként folytatja munkáját "ugyanazzal az energiával és lendülettel, mint idáig".

Kósa Lajos, a Fidesz kampányfőnöke elmondta, hogy a a párt elnöksége elfogadta a Kriza által javasolt polgármesterjelöltet és arra kéri a miskolciakat, hogy tiszteljék meg bizalmukkal Alakszai Zoltánt.

A Fidesz újdonsült miskolci polgármesterjelöltje köszönetet mondott Kriza Ákosnak "azért a bizalomért, amellyel megtisztelte azzal, hogy az elmúlt öt évben együtt dolgozhattak a város vezetésében és azzal, hogy az elkövetkező időszakban is Miskolc város további fejlődése érdekében".