Ha a Magyarországon dolgozó vendégmunkások száma x, akkor hány bozóttűz ég Amazóniában?

Ha a Magyarországon dolgozó vendégmunkások száma x, akkor hány bozóttűz ég Amazóniában?

Jakab Péter nem adja fel, az Orbán-kormány pedig továbbra is játssza (?) a hülyét.

Nem, nem őrültünk meg, de ennél idiótább címet nem tudtunk volna adni egy idióta államtitkári válaszról szóló cikknek. Történt ugyanis, hogy Jakab Péter jobbikos frakcióvezető nem adta fel, és azok után, hogy a vendégmunkások lélekszámára rákérdező kérdésére Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár aláírásával a Lendvay utcai bullshitgenerátor (nem) adott választ, újra rákérdezett a pontos számokra.

Jakab: „Hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon?" - Fidesz: „Nem mondom meg!"

Érettségi vizsgán szövegértési feladatként is arcpirítóan egyszerű kérdést tett fel Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője a Fidesz-kormány pénzügyminiszterének, Varga Mihálynak. A Parlament honlapján fellelhető írásbeli kérdés így szólt: Pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon? Mennyien érkeztek harmadik országból? Az ellenzéki honatya azért fordult a kabinethez, mert - mint fogalmaz - „a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat még a tavalyi, egész évre vonatkozó elemzését sem adta ki."

Jakab újabb kérdésében így fogalmaz:

Miért nem válaszolt számszerűen 2019. július 22–én feltett kérdéseimre? Miért nem árulta el, pontosan hány vendégmunkás dolgozik Magyarországon, illetve mennyien érkeztek harmadik országból?

Majd kérdésében

pontos, számszerű választ is várt Orbánéktól.

Bodó Sándor pedig válaszolt. Szó szerint idézzük, mert annyira pökhendi, hogy muszáj:

A K/6939. számú írásbeli kérdésére adott válaszomat változatlanul fenntartom.

Tehát matematikai nyelven szólva: ha a Magyarországon dolgozó vendégmunkások száma x (x ϵ N), akkor 0≤x≤ 9 772 756. (A KSH szerint ennyi volt hazánk lélekszáma január 1-jén - a szerk.) Na, erre a pofonegyszerű kérdésre újfent nem sikerült választ adni Orbán államtitkárának. Szerencsére azt nem fűzte hozzá a szokásos fideszes arroganciával, hogy nem az erdő ég, hanem csak a bozót, mely alig teszi ki egy focilabda egy cikkelyét…

Bencsik András egy labdán mutatta meg: nem kell jajveszékelni, nem is akkora nagy a brazil esőerdő

Brit tudósok kutatásaival vetekedő szakértelemmel magyarázta el Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője a HírTV Sajtóklub című műsorában, hogy nem is kell annyira aggódni az Amazonas-medencében pusztító erdőtüzek miatt. A 444.hu szúrta ki, hogy az említett műsorban Bencsik egy focilabdán szemléltette, mekkora - „nem is akkora nagy" - területet tesz ki az Amazonas-medence a bolygónkon.

Tippünk szerint Jakab Péter következő írásbeli kérdése így fog szólni:
A K/6939. számú írásbeli kérdésemre a matematika szabályai szerint a természetes számok halmazából várok választ.