A rendőrség zár alá vette Simonka György otthonát

A rendőrség zár alá vette Simonka György otthonát

Zár alá vette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala Simonka György fideszes országgyűlési képviselő néhány éve már nem a nevén szereplő újkígyósi otthonát, amiben azonban a politikus továbbra is életvitelszerűen él feleségével – derítette ki a 24.hu.

A Simonka család otthonát a képviselő tavaly novemberi gyanúsítotti kihallgatása utáni napon vették zár alá, amit feltüntettek az ingatlan tulajdoni lapján is.

Az ingatlan az elmúlt években többször is gazdát cserélt, vélhetően Simonka csődbe ment agrárcégének felszámolása miatt. 2008-ban először egy a Simonka-ügyben szintén vádlott üzlettárs lett a tulajdonos, majd 2011 és 2012 között a politikus felesége, aki aztán tovább ajándékozta a képviselő unokahúgának. Később társasházként egy része Simonka gyerekeinek nevére került.

A politikus ellen augusztus végén emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt.

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki nem ismerte el a bűncselekmények elkövetését.

Bűnszövetkezetben elkövetett csalás miatt emeltek vádat Simonka György ellen

A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Simonka György és 32 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken - derül ki az ügyészség szerdai közleményéből.

Simonka György választókerületének központjában, Orosházán eközben egyre nagyobb harc folyik a polgármesteri székért, ugyanis amennyiben az ellene felhozott vádak beigazolódnak, a dél-békési választókerületben időközi választást kell kiírni, és nagyon nem mindegy, melyik politikai erőnek lesz lehetősége rálátni a térség legnagyobb városának ügyeire. 

Hiába jelentette be az ellenzék hónapokkal ezelőtt, hogy egy közös jelöltet indítanak a jobbikos Szabó Ervin személyében, egy helyi szocialista önkormányzati képviselő polgármesterjelölti indulásával meggátolná, hogy a körzet központjában az ellenzék átvegye az irányítást. Az MSZP országos elnöksége többszöri megkeresésünk után sem tudta még mindig eldönteni, hogy elhatárolódik-e Simonka György orosházi emberének közvetett támogatásától.

Az orosházi MSZP virtuális pártokkal gyengítené a Fidesz legerősebb kihívóját

A bűnszervezetben elkövetett csalással megvádolt fideszes politikus, Simonka György választókerületének központjában, Orosházán most már biztos, hogy egy újabb feladattal bővült a Szabó Ervin polgármesterjelölt mögötti ellenzéki összefogás (Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalom, DK, Jobbik, Momentum, Mindenki Magyarországért Mozgalom - MMM), ugyanis el kell magyarázniuk a választópolgároknak, ha megosztják az ellenzéki szavazatokat, akkor a Fidesz megtartja a várost.