Szlovák rendszámú kisbusszal kampányol Dunakeszi fideszes polgármestere

Szlovák rendszámú kisbusszal kampányol Dunakeszi fideszes polgármestere

A 2010 óta hatalmon lévő fideszes polgármester, Dióssi Csaba nem válogat az eszközökben Dunakeszin. Az évek alatt, annyira "elfogyott" a helyi aktivista hálózat, hogy önkormányzati pénzből és eszközökkel kénytelen kampányolni.

Lapunkhoz került bizonyítékok alapján, szlovák rendszámú kisbusszal járja a várost Dióssi Csaba polgármester csapata azért, hogy kikerüljenek a plakátjai. Az akció péntek éjjel történt, miközben Keresztes Ildikó egykori Igen-es fideszes kampánydala szólt a háttérben. 

.

Ez a fajta költséghatékonyság nem ritka a dunakeszi Fidesz életében, ugyanis nemrégiben a szintén fideszes képviselőjelölt, Seltenreich József a városi sportegyesület kisbuszával terjesztette kampányanyagait. 

Seltenreich annyira nem rejtette véka alá tettét, hogy egy Facebook-bejegyzésben is megemlékezett erről. Majd egy általa feltöltött videóban azt mondta, hogy a polgármesteri hivatal által készített "beszámolónak" álcázott kampányanyagot terjeszt.

A Dunakeszi Online információi szerint egyébként a Dunakeszi Városi Sportegyesület jelenlegi formájában 2016 óta működik. Már a 2017-es évben, majd rendre a 2018-as és a 2019-es költségvetésben is 100-100 millió forintot tervezett a városvezetés az Egyesület támogatására, melyből ugyan a zárszámadási rendeletek alapján végül nem kapták meg a teljes összeget, de három év alatt összességében így is százmilliós nagyságrendű támogatást kapott a várostól. 

A pénzt olyannyira nem sajnálja az öncélú propagandára a kormánypárti városvezetés, hogy az utóbbi időben meg is büntették a város önkormányzatát, mert közpénzből nyomtattak ki, mintegy 18 000 darabos(!)  példányszámú kampánykiadványt, amely a város elmúlt 5 évéről készült. A Pest Megyei Területi Választási Bizottság végül úgy döntött, hogy a kiadvány súlyosan befolyásolja a választói akaratot, ezért komoly pénzbüntetést szabott ki, mert már nem ez volt az első alkalom a fideszes alapszervezet életében.