Miskolc legnagyobb választási csalása történhetett

Miskolc legnagyobb választási csalása történhetett

Miskolc legnagyobb választási csalása történhetett: "kamujelöltek" indulhatnak pénzért a Fidesz érdekében a választáson, amire egy hangfelvétel utal, az MSZP és a Jobbik ezért feljelentést tesz - mondta a két ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón, a miskolci városháza előtt.

Mint ismert, egy a Hírklikk birtokába jutott hangfelvétel szerint Tóth Ákos önkormányzati képviselőjelölt, a felesége és egy barátjuk arról beszélget, mi indította Tóth Ákost arra, hogy elinduljon a választásokon. A felvételből arra lehet következtetni, hogy a motiváció az ezért kapott pénz. Az is elhangzik, hogy az Új Lendület jelöltje tisztában van cselekedete súlyával, de meggyőződése, hogy semmi baja nem lehet, mert meg fogja kapni a megfelelő védelmet.

Az ügy miatt sajtótájékoztató tartott Jakab Péter és Varga László is, akik úgy tájékoztatták a sajtót, hogy választás rendjének megsértése alapos gyanúja miatt tesznek feljelentést a rendőrségen.

A hangfelvétel egy nagyon komoly választási csalásról és annak előkészületéről tanúskodik - közölték. Hozzátették, hogy Miskolcon nem ez az első eset, a korábbi országgyűlési és önkormányzati választásokon is előfordult hasonló.

Jakab Péter elmondta, hogy van egy szervezet, az Új Lendület, amelynek jelöltjeiről az terjed városszerte, hogy egyfajta álcivil szervezet, egy a feladatuk, a zavarkeltés.

A nyilvánosságra került hangfelvétel bizonyíték lehet arra, hogy pénzért "kamujelöltek" indulhatnak Miskolcon a Fidesz érdekében

- tette hozzá Jakab Péter.

A felvételt meghallgatva, elemezve világos, hogy több bűncselekmény elkövetése is felmerülhet - közölte Varga László, megjegyezve: Miskolc történetének legnagyobb választási csalása történhetett, a Fidesznek magyarázatot kell adnia, hogy milyen kapcsolatban van ezzel.

A szocialista országgyűlési képviselő jelezte, arra kérik a miskolciakat, hogy ha bárki választási csalást tapasztal és tudja dokumentálni, juttassa el hozzájuk a bizonyítékot. Egymillió forintot ajánlanak fel annak a "nyomravezetőnek", aki bizonyítékkal szolgál arra, hogy a választás napján csalás történhetett, hiszen ez bűncselekmény.

Jakab Péter leszögezte, a nyilvánosságra került hangfelvétel a Fidesz demokráciafelfogásának látlelete, a "kamujelölt", abban érdekelt, hogy a Fidesz Miskolcon hatalmon maradjon, pénzért cserébe indul el a választáson, azzal a céllal, hogy ellenzékinek adva ki magát megtévessze a szavazókat.

"úgy tűnik, hogy a Fidesz most már nemcsak szavazatot akar vásárolni, hanem képviselőjelöltet is"

- fogalmazott Jakab Péter.

Ez a választás most arról is szól, hogy nemet kell mondani a Fidesz aljas választási módszereire, és igent kell mondani az ellenzéki összefogás polgármesterjelöltjére, Veres Pálra és képviselőjelöltjeire

- hangoztatta a két országgyűlési képviselő.