Nagyüzemben mehet a szavazatvásárlás Lyukóvölgyben

""
Lyukóvölgyi bevásárlóturizmus a választás napján.

Tömött szatyrokkal szállnak le az érkező buszokról azok, akik állításuk szerint már leadták voksukat Miskolc hírhedt városrészében. Egyedül egy ember mondta azt, hogy nem megy szavazni, de ő is csak azért, mert el van tiltva a közügyektől.

A szavazás után a lyukóiak közül rengetegen indultak el vasárnap vásárolni, de azt mindegyik megkérdezett tagadta, hogy ellentételezést kaptak a szavazatokért cserébe. Azt viszont többen elárulták, hogy a Fidesz jelöltjeit választották, mert nincsenek migránsok és Orbán Viktor megvédi Magyarországot Brüsszellel szemben.

Lyukóvölgyi bevásárlóturizmus a választás napján.

Én nem mondom el, hogy kire szavaztam, mer ez egyéni szociális dolog, de hivatalosan és legálisan tettük. Az elmúlt öt év nagyon jó volt nekünk és én szeretném, ha ez folytatódna.

- mondta el az egyik helyi, hogy mi alapján döntött. Egy másik helyi azt mondta, hogy nincsenek bevándorlók, és ezért választja a Fideszt, azt azonban nem tudta megmondani, hogy hogy hívják a kormánypárti polgármesterjelöltet. A több tízezer török és ukrán bevándorlóval kapcsolatos kérdésre csak annyit válaszolt, hogy ő

a Tényeket nézni, nem tud róla.

Ezzel egyidőben feltűnően nagy tömeg gyülekezett több helyszínen, azonban amint kamerát láttak, elillantak. Legalább négy alkalommal lehetett több tucat fős csoportot rohamrendőröket megszégyenítő módon feloszlatni egy szem kamerával, azonban később már fenyegették is a stábunkat.

A kamerával feloszlatott tömeg nem sokkal korábban egy ház előtt gyülekezett.

Kamerán kívül a helyiek előbb tagadták, végül elismerték, hogy 8000 forintot ér egy szavazat a Lyukóvölgyben.

"Ézé vagyunk itt, hogy a romák védjék Miskolcot"

- kiabálta a Jobbik miskolci országgyűlési képviselőjének az egyik, szavazni érkező asszony. Jakab Péter a helyszínen nézte meg azt, hogy mennyire olajozottan zajlik a hatalom részéről a legkiszolgáltatottabb réteg kizsákmányolása. A képviselőt többen megfenyegették és azzal vádolták, hogy ő akar szavazatokat venni, miután rákérdezett, hogy miért van gyanúsan nagy tömeg egyes házaknál. A politikus az Alfahírnek azt mondta: 

Elképesztő, hogy a Fidesz mindenáron meg akarja tartani a hatalmat és semmi sem drága nekik azért, hogy még többet lophassanak a közösből. Épp azok az emberek járnak a legrosszabbul, akik most pár ezer forintért vagy épp egy zacskó élelmiszerért hatalomra segítik őket.

A Jobbik frakcióvezetője szerint még nincs késő ahhoz, hogy ne a fideszes kiskirályok által kiosztott alamizsna döntsön az ország jövőjéről, este héttől viszont már nem lesz lehetőség véleményt nyilvánítani.