A momentumos Kerpel-Fronius Gábor lesz Budapest egyik főpolgármester-helyettese

Momentum
Kerpel-Fronius Gábor/Facebook

Az ellenzéki pártalkuk beéréseként értékelhető, hogy az előválasztáson Karácsony Gergellyel szemben alulmaradt momentumos politikus lesz az új budapesti főpolgármester egyik helyettese.

A 444.hu beszámolója szerint Kerpel-Fronius Gáborral tartott közös sajtótájékoztatójukon Fekete-Győr András pártelnök elmondta: „Budapest legnagyobb ellenzéki pártjának” az a feladata, hogy tudásbarát és környezetbarát várost építsen Karácsony Gergellyel „nagyon szoros szövetségben”. A Momentum és Karácsony „politikai és szakpolitikai” megállapodása értelmében Kerpel-Fronius Gábor lesz

az okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes.

Többek között Kerpel-Fronius feladatkörei közé tartozik majd a klímaváltozás hatásainak mérséklése, az önkormányzat és cégeinek átláthatósága, a közérthető döntéselőkészítés és ügyintézés biztosítása, a térkövezés visszaszorítása, ivókutak, zöldítés, továbbá a város és a Duna közti kapcsolat rendezése.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss

1
sss
2019. december 15. | 10:51
Sebastian Kurz január elejére szeretne a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalások végére érni.
1
Sebastian Kurz január elejére szeretne a Zöldekkel folytatott koalíciós tárgyalások végére érni.
Két és fél New York-i színészgeneráció életét mutatja be Michael McKeever vígjátéka, melynek hazai bemutatója a Rózsavölgyi Szalonban volt. Mi is ott jártunk.