A propagandára szánt pénzből nyugtatná a koronavírus miatt aggódó magyarokat két ellenzéki párt

A propagandára szánt pénzből nyugtatná a koronavírus miatt aggódó magyarokat két ellenzéki párt

A Jobbik és az LMP is a kormányzati propagandára szánt pénzből indítana tájékoztató kampányt a koronavírusról. Azt szeretnék, ha a lakosság megnyugtatása ugyanolyan gördülékeny lenne, mint a korábbi propagandakampányok. A két párt üdvözölte a kormány által összehívott csütörtöki egyeztetést, amelyen mindketten részt vesznek. 

Teljes mértékben támogatja a Jobbik a koronavírus elleni hatékony fellépést és az azzal összefüggő intézkedéseket. Lukács László György, a párt alelnöke azt mondta, hogy ezt a támogatást addig tudják biztosítani, ameddig a kormány a lakosság védelméhez szükséges döntéseket hoz, mert a Jobbik „mindig is a törvényes rend pártján állt”.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy sokkal részletesebb és hatékonyabb kommunikációt várnak el koronavírussal kapcsolatos lakossági tájékoztatásban. Lukács László György úgy fogalmazott,

ha a kormányzati kommunikációt sikerül szinte mindenkihez eljuttattni, akkor itt az ideje, hogy a lakosság megnyugtatása érdekében is hasonlóan hatékony tömegtájékoztatás induljon.

Lukács szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda tájékoztatásra biztosított több tíz milliárd forintjából ezt egyszerűen meg lehet oldani.

Hatpárti egyeztetést hívott össze a koronavírus miatt a kormány

Hatpárti egyeztetést hív össze a kormány a koronavírus miatt - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányülés után. A sajtótájékoztatón Láng-Bognár Kinga, az operatív törzs szóvivője és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is beszélt a vírussal kapcsolatos cselekvési tervekről.

A zöldpárt is a tájékoztatást hiányolja

A nemrég névváltoztatáson átesett LMP országgyűlési képviselője, Keresztes László Lóránt az Alfahír megkeresésére természetesnek nevezte, hogy pártja részt vesz a koronavírus miatt összehívott egyeztetésen.

Nagyon örülök annak, hogy a kormány végre partnerként tekinti az ellenzéki pártokat, főleg egy ilyen helyzetben.

Jobbikos politikustársához hasonlóan arról beszélt, hogy a kormányzati kommunikációra szánt forrásokat a megelőzés érdekében az emberek tájékoztatására kéne fordítani. Keresztes hozzátette, hogy ez lesz az LMP legfontosabb javaslata a csütörtöki ülésen.

Gyurcsányék részt vesznek az egyeztetésen

A Demokratikus Koalíció sajtóosztálya azt közölte, hogy Arató Gergelyt delegálják a csütörtöki egyeztetésre. A párt Gulyás sajtótájékoztatójával egy időben azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem vezettek be járványügyi ellenőrzést a közúti határátkelőknél. Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke az ATV beszámolója alapján azt kifogásolta, hogy a koronavírus gócpontjának számító észak-olaszországi térségben 800 ezer román vendégmunkás dolgozik, akiknek egy része a járvány miatt hazaindult, közülük többen közúton, Magyarországon keresztül, de ellenőrzésen tudomása szerint nem estek át.

Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa pedig arról beszélt, a háziorvosokat semmilyen segítséget nem kapnak, miközben az országos tisztifőorvos hozzájuk irányítja a gyanús eseteket.

A hatpárti egyeztetéssel kapcsolatban a többi ellenzéki pártot is megkerestük, amint reagálnak, frissítjük cikkünket.