Kitépték az újságíró kezéből a mikrofont az operatív törzs sajtótájékoztatóján

Kitépték az újságíró kezéből a mikrofont az operatív törzs sajtótájékoztatóján

Azt szerette volna megtudni, hogy miért kérték arra az egyik koronavírusos beteget, hogy ne szóljon a tesztjéről a kórteremben fekvőknek.

Lelőjük a poént: nem tudta meg.

"Miután az egyik beteggel közölték, hogy pozitív lett a tesztje, a László kórházban kérték, hogy a szobatársainak ne mondjon semmit, mert nincs kapacitás az elkülönítésre, és együtt vannak negatívan teszteltek köhögő lázas betegekkel"

- kérdezte volna a kolléga az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőjétől, ám mielőtt befejezhette volna a mondatot, kicsavarták a kezéből a mikrofont. 

 
A nálunk szerencsésebb fejlődésű afrikai, esetleg ázsiai fejlett demokráciákban megszokott közjáték után Lakatos Tibor a feltett kérdésre inkább nem reagált.
 
"Hadd kérjem meg önöket, hogy időtartamban korlátozzuk, ahogyan elnézem, mindenkinek kérdése van hozzánk és mindkettőnknek van más dolga is"
- mondta Lakatos, akinek egyébként ezen feladatok egyike például az 
úgynevezett tájékoztatás. 
Ez pedig időként nagyon hosszú és kényelmetlen is lehet. Mint például a fenti kérdés.
 
Az operatív törzs mai sajtótájékoztatójáról itt olvashat bővebben:

Önkéntes karantént javasol az operatív törzs a külföldről hazaérkező magyaroknak

Arra kérik az iskolákat, ne tartsanak március 15-ei ünnepi rendezvényeket - jelentették be az operatív törzs keddi ülése után. A koronavírussal érintett területekről hazaérkezőktől azt kérik, hogy két hétre vonuljanak önkéntes karanténba, ha az megoldható. A környező országokban meghozott kényszerintézkedések közül itthon egyelőre nem vezetnek be semmit, de rövidesen szükség lehet erre.