A sürgősségi orvosok szerint sincs elég védőfelszerelés

A sürgősségi orvosok szerint sincs elég védőfelszerelés

A kamara után a sürgősségi orvosok szakmai kollégiuma is úgy tapasztalja, hogy nincs elég védőfelszerelése az egészségügy dolgozóknak - írja a Népszava.

Korábban a Magyar Orvosi Kamara (MOK) azért fejezte ki aggodalmát a jelenlegi veszélyhelyzettel kapcsolatban, mert véleményük szerint nincs elég védőfelszerelés. A MOK szerdán arra kérte a kormányt, hogy tegyen erőfeszítéseket az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni fertőzésvédelmét biztosító eszközök beszerzéséért.

A Népszava birtokába került dokumentum szerint csütörtökön a sürgősségi orvosok szakmai kollégiumának tagozata kérte levélben a kórházfenntartót, hogy biztosítsa a sürgősségi osztályokon dolgozók védelmét. 

A sürgősségi orvosok szakmai kollégiuma saját felmérése szerint az érintett osztályokon a napi betegellátáshoz sincs elég FFP2, FFP3 maszk, valamint egyszer használatos védőruha. Mint írták, ezeken az ellátóhelyeken naponta legalább 1000 gumikesztyűre, 100 darab speciális és 100 darab műtéti maszkra, 50 zárt szemüvegre, 50 vízlepergető overálra és legalább 500 lábzsákra lenne szükségük.