Hetvenegy magyarországi céghez érkeztek meg a Honvédelmi Irányító Törzsek

Hetvenegy magyarországi céghez érkeztek meg a Honvédelmi Irányító Törzsek

Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport.

A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy a Benkő Tibor miniszter vezette Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport haladéktalanul megkezdte munkáját és "azonosította" az ország működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú szolgáltató és gyártó kapacitásokat.

Miután sikerült azonosítani a gyártó kapacitásokat, az akciócsoporton belül működő Irányító Csoport megszervezte és megtervezte, hogy az ország folyamatos működéséhez elengedhetetlen, létfontosságú magyar vállalatok biztonságos tevékenységét és zavartalan működését a személyes jelenlétükkel segíteni tudják.

Hetvenegy magyar vállalatnál kezdték meg ezt a fajta munkát az Irányító Törzsek. Ezek között energetikai cégek, vízművek, médiaszolgáltatók, orvosi és mezőgazdasági cégek is vannak (a teljes listáért KATTINTSON IDE) Többek között

a Paksi Atomerőműnél, a Mol-nál, a Mátrai Erőműnél, a jegybanknál, a Postánál, a Volánbusznál, az MTVA-nál, Auchan Magyarország Kft.-nél, a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.-nél és a Magyar Közútnál is ott vannak a katonák.

Összesen 140 cégnél lát majd munkába az Akciócsoport.