Csak akkor nyílnak meg a határok, ha a kormány ma úgy dönt

Csak akkor nyílnak meg a határok, ha a kormány ma úgy dönt

Nem kell a pánik.

Ahogy arról beszámoltunk, a koronavírus-járvány hivatalos tájékoztató oldalára feltöltöttek egy videót, amelyen Kovács Zoltán államtitkár egy durva csúsztatásokkal teli, politikai nyilatkozatban támad az ellenzékre.

Ami önmagában is visszás, de egy veszélyhelyzetben különösen aggasztó, ha a kormány kelti a pánikot, és a parlamenti ellenzéket jelöli meg veszélyforrásként. 

Természetesen ez egy jól és előre megtervezett propagandakampány része, amely több csatornán is igyekszik zavart kelteni a nyilvánosságban. Ennek megfelelőn a kormányzati portálok, és a kormányzathoz kapcsolható másodlagos fórumok gőzerővel támadják az ellenzéket, amelynek az a bűne, hogy hétfőn nem járult hozzá ahhoz, hogy

Orbán Viktor a veszélyhelyzet végéig - amelynek időpontját egyedül ő jelöli ki - gyakorlatilag kiiktassa a parlamentet.

Mindenesetre Kovács Zoltán államtitkár azzal riogatja a magyar lakosságot, hogy az ellenzék miatt hatályát veszíti a határzár, a fertőző gócpontokból érkezők belépésének megtiltása, illetve az óvodák, bölcsődék nyitvatartásának szabályozása (amit amúgy az önkormányzatok nyakába vart a kormány), és káosz keletkezik.

Szinte már komikus, de még azt is felhozza a kormánypárti politikus, hogy a korábban meghozott rendeletek 15 napos hatályának lejártával, azokat újra el kell fogadni,

holott azokat korábban sem fogadta el senki.

Ennek az az egyszerű oka, hogy a kormány

március 12. óta nem volt hajlandó a parlament elé terjeszteni egyetlen intézkedést sem,

hogy a törvényhozás megerősítse azt az Alaptörvénynek megfelelően.

Az Orbán-kormány egyébként bármikor be tud nyújtani rendeleteket a veszélyhelyzet alatt, szóval minden alapot nélkülöz az államtitkár pánikkeltése.

Mindenesetre a propagandavideó szerint a kormány ma foglalkozik ezzel a kérdéssel.

Idetartozik, hogy az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága csütörtök délelőtt foglalkozik a koronavírus-törvénnyel, és az ahhoz érkező kilenc módosító-javaslattal, amelyekben az ellenzéki pártok azt kérik a kormánytól, hogy legalább utólagos módon, de a parlament is részt vehessen a védelmi munkákban, az intézkedések felülvizsgálatában.

A lényeg, hogy csak akkor lesz káosz, határnyitás, ha ma a kormány így dönt.