Kásler Miklós leváltotta a Fejér megyei kórház főigazgatóját

.

A Fejér Megyei Hírlap információi szerint – amit több helyről is megerősítettek – Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, hogy adja át hivatalát - írja a Feol.hu.

Azt egyelőre a lap sem tudta kideríteni, hogy milyen indokkal hozták meg a döntést, de annyi biztosnak látszik, hogy orvosok és szakdolgozók sora áll döbbenten a döntés előtt, és magyarázatot még nem sikerült kapniuk.

A leváltott igazgató, Csernavölgyi István egy közleményt juttatott el a Fejér Megyei Hírlapnak, amelyet mi is szó szerint közlünk.

„A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt. A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.”