Elcserélheti a Ferrari az egyik pilótáját?

Elcserélheti a Ferrari az egyik pilótáját?

Sajtóhírek szerint egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy Sebastian Vettel nem fogadja el a Ferrari legújabb szerződés ajánlatát. Mint ismert, a négyszeres világbajnok kontraktusa az év végén lejár, azonban az olasz istálló csak jelentős fizetéscsökkentés esetén alkalmazná tovább a német pilótát. 

A tavalyi évben némi meglepetésre, de a monacói Charles Leclerc felülmúlta Sebastian Vettelt, ugyanis a fiatal pilóta kiválóan versenyzett. Nem véletlen, hogy több forrás is arról számol be, hogy a Ferrari már inkább ő rá építené fel a csapatot. Ezek után, az amúgy rendkívül jól megfizetett Sebastian Vettel "feleslegessé" válhat az istállónál. 

Úgy tűnik, hogy a német pilótának a McLaren dobhat mentőövet, tudniillik az egykor szebb napokat is megélt csapat, szeretne visszakapaszkodni az élmezőnyhöz. Viszont Fernando Alonso távozása óta nincs "sztárpilótájuk", így Vettel érkezése sokat segíthetne ezen a helyzeten. Igaz, Lando Norris és Carlos Sainz személyében két tehetséges pilóta versenyzik a wokingi gárdánál. 

A Ferrari B-terve azonban Vettel távozása esetén, pont a McLaren-es Carlos Sainz lehet, aki a tavalyi évben igen megbízhatóan szerepelt, ráadásul Vettelnél, de még Leclercnél is kevesebb fizetést kérne. 

Sainz, a Marca című lapnak a távozását firtató kérdésekre egyébként úgy reagált, hogy 

„számos szerződés lejár 2020 végén. A Forma-1-ben most minden megállt. Én bízom a képességeimben. Fontos előrelépést sikerült megtennem és meggyőződésem, hogy bármely csapatnál helytállnék – legyen szó akár a McLarenről, akár a Ferrariról vagy a Mercedesről.”