Újabb szép fogás: 194-gyel főúton, szemben a rendőrökkel

Újabb szép fogás: 194-gyel főúton, szemben a rendőrökkel

Békés megyében mozgó ellenőrzést végző rendőrökkel szembe ment egy autós, aki a megengedett 90 helyett 194 km/óra sebességgel hajtott – közölte a rendőrség.

A gyorshajtás a vezető baleseti okok egyike, ennek ellenére Békés megye útjain rendszeresen találkoznak a rendőrök olyan járművezetőkkel, akik jelentősen túllépik a sebességhatárt.

Az elmúlt hétvégén, 2020. július 5-én, a 47-es számú főút Csorvás és Orosháza közötti szakaszán készítettek felvételt egy 194 km/óra sebességgel haladó gépkocsiról. Az autó szembe ment a mozgó ellenőrzést végző rendőrökkel, akik leállították.

Traffipax

Ezen az útszakaszon a megengedett sebesség 90 km/óra, tehát a járművezető több mint kétszer gyorsabban hajtott, mint amennyivel szabályosan lehetett volna. Békés megyében, 2020-ban az év első öt hónapjában a rendőrség elsődleges adatai szerint 50 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt gyorshajtás miatt. 

A sebességgel arányosan nő a fékút, illetve ezzel együtt a fékutat és a vezető reakció idejét is magában foglaló féktávolság is.