"Sokak számára véget ért az indexes munka"

"Sokak számára véget ért az indexes munka"

A szerkesztőség Dull Szabolcs tegnap menesztett főszerkesztő visszahívását kérte Bodolai Lászlótól, az ügyvéd azonban erre nemet mondott – ezt Munk Veronika főszerkesztő-helyettes mondta el újságírók előtt az Index épületében a csütörtök délutáni szerkesztőségi gyűlés után. 

“Dull Szabolcs személye jelentette volna, hogy egységesen és függetlenül tudott volna az Index tovább működni”

idézi a 24.hu Munkot, aki azt is mondta:

“sokak számára véget ért az indexes munka.”
Többen felmondtak

A 444 információ szerint a szerkesztőség több tagja, Janecskó Kata, Dezső András, Szalai Bálint beadta a felmondását. Ezt követően Bodolai László távozott a szerkesztőség épületéből. Több más újságíró is felmondási papírral ment Bodolai irodájába, de őt már nem találták ott.

Az Index szerkesztősége azt közölte, hogy a szóbeli tárgyaláson Bodolai határozott nemmel felelt arra a kérésükre, hogy Dullt visszavegye, majd ezt később írásban is megerősítette: 

"a bizalomvesztés olyan mély iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni"

- írta.

Ahogy arról tegnap az Alfahír is beszámolt, Dull Szabolcsot tegnap menesztették az Index szerkesztőségének éléről, és pénzt is ajánlottak neki a hallgatásáért. Később a Média1 arról írt, hogy 40 indexes újságíró fontolgatja a felmondását. Ez nagyságrendileg a szerkesztőség 40 százalékát jelenti.