Egy nap után lemondott az Index főszerkesztő-helyettese

Egy nap után lemondott az Index főszerkesztő-helyettese

Csütörtökön még úgy volt, hogy Tevan Imre, az Origo egykori munkatársa lesz az Index új főszerkesztő-helyettese, ma viszont egy Facebook-bejegyzésben közölte: mégsem.

Ahogy írja, 

nem azért, mert kaptam a pofámra. Ezt tudtam előre, ez ilyenkor jár. (Sok támogatást is kaptam, köszönöm.) Hanem azért, mert rosszul mértem föl a helyzetet, ezért hibás döntést hoztam.

Döntésének okaként határozza még meg, hogy miután már második éjjel nem tudott aludni, megvilágosult. A politikai beavatkozáson túl ugyanis világossá vált számára, hogy az igazgatóság tagjai képtelenek összehozni egy minimális csapatot, amely legalább elfogadható minőségben át tudja venni a felmondott kollégáitól a lapkészítést abban a rohamosan közeledő pillanatban, amikor ők végleg elmennek. Az igazgatósági tag hétfőn hívta föl Tevan Imrét, azóta pedig odáig jutottak, hogy csak őt sikerült bejelenteni az új csapatból.

A posztjában arra is utalást tesz, hogy a z Index új főszerkesztőjének Szombathy Pált vagy Sztankóczy Andrást nézték ki.

-thy és -czy azóta se tudta eldönteni (legalábbis nekem ezt mondják) azt a viszonylag alapvető kérdést, hogy melyikük a főszerkesztő. Hogy kinek lennék a helyettese ugye.

 Mindezek ellenére szerinte őt nem verték át, egyszerűen nem ez az a profi csapat, amely megcsinál egy új "Index"-et.

Bocs, fiúk, én pesszimista alkat vagyok, lehet, hogy nem lesz igazam, teljes szívemből kívánom, hogy ne legyen, de most azt érzem, bajosan fog menni.

Tevan Imre 2011-ig egyszer már betöltötte ezt a pozíciót a lapnál, visszalépésével viszont jelenleg az Index egyetlen új munkatársat sem tudott felvenni a felmondott újságírók helyére.