Az elhunyt képviselő lányát tervezi indítani a Fidesz

Az elhunyt képviselő lányát tervezi indítani a Fidesz

A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében Koncz Ferenc tragikus halála miatt kiírt időközi választáson a Fidesz-KDNP helyi szervezetének döntése alapján a pártszövetség Koncz Zsófiát indítja 

- írja közleményében a nagyobbik kormánypárt. 

Mint ismert, időközi országgyűlési választás lesz Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében, mert július elején motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc kormánypárti parlamenti képviselő.

Ahogy korábban írtuk: Koncz Zsófia korábban a Fidelitasz országos alelnöke volt, és akkor szerzett magának országos hírnevet, amikor Böröcz Lászlóval, a Fidelitasz akkori elnökével 2015-ben egy provokátorfigyelőt találtak ki, ahol listázták volna az általuk provokátornak gondolt személyeket az állami rendezvényeken, közzétéve a nevüket és fényképüket.

A besúgóhálózatot a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság viszont elkaszálta, jelezvén, az tökéletesen jogsértő.

A fiatal politikus azonban megúszta a komolyabb számonkérést, a washingtoni nagykövetségen kapott állást a politikai stábban, külpolitikai munkatársként. 

Az ellenzéki pártok még nem neveztek meg indulót, így csak abból tudunk kiindulni, hogy 2018-ban Koncz Ferenc mögött másodikként a jobbikos Bíró László végzett 31,6 százalékkal, míg Papp Zsolt, az MSZP-Párbeszéd jelöltje 14,9, az LMP-s Tarnai Gábor pedig 2,3 százalékot szerzett. 

Bíró László: Hiszek abban, hogy akár ellenzéki, akár kormánypárti győzelem születik, azt tiszteletben fogják tartani a politikai ellenfelek

Időközi országgyűlési választás lesz Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében, mert július elején motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc fideszes parlamenti képviselő. Bíró László jelenleg a megyei közgyűlés jobbikos képviselője, a 2018-as választáson ő volt a Fidesz legnagyobb ellenfele, a választók 32%-a támogatta.