Momentum: zárják ki pártjaikból a Fidesszel szövetkező, az ellenzéki összefogást eláruló képviselőket!

Momentum: zárják ki pártjaikból a Fidesszel szövetkező, az ellenzéki összefogást eláruló képviselőket!

Múlthéten a DK Központi Weboldalára kikerült egy hangfelvétel, mely szerint a város momentumos polgármestere, Balogh Csaba fideszes képviselőre cserélné szövetségesei, az LMP és a DK által delegált alpolgármestereket. A Gyurcsány-párt arra hívja fel a figyelmet, hogy a momentumos polgármester első helyen a fideszes nevet, Pintér Györgyöt említi.

A Momentum erre reagálva manipulációval vádolta meg Gyurcsány pártját: tehát Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a mostani alpolgármestereket, a DK pedig kivágta az erre vonatkozó részt a felvételből.

Ezután a Momentum és DK vezetősége megállapodott arról, hogyan lehetne békés mederbe terelni a gödi ellenzéki összefogásban támadt ellentéteket. A DK-s gödi képviselők azonban megfékezhetetlennek látszottak, így testületi ülésen szavazták meg a Balogh Csaba ellen benyújtott előterjesztést. Az ülésen továbbá azt is kijelentették: felfüggesztik DK-s párttagságukat, mert „nem akarnak a budapesti pártközpontoknak megfelelni”.

Találkozott egymással Gyurcsány és Fekete-Győr: a "tökéletes egység" mögött zabolázást várnak

Tényleg találkozott egymással Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András szombat délután. A Demokratikus Koalíció (DK) és a Momentum elnökei Facebookon bonyolódtak komment-csörtébe, aminek a vége az lett, hogy Fekete-Győr kitűzött egy találkozási időpontot: 16 órát a tihanyi mólónál, mert épp mindketten a Balaton körül turnéznak.

A Momentum úgy véli, a DK, az LMP és a Jobbik gödi képviselői nem mutatnak együttműködési készséget, valamint saját pártvezetőik kéréseinek sem hajlandóak megfelelni, ezért a Mozgalom felszólítja őket, hogy azonnal zárják ki a pártjaikból a Fidesszel szövetkező, az ellenzéki összefogást eláruló képviselőiket.

Jakab Péter: "Ha befejeztétek a cicaharcot egymással, koncentráljunk a Fideszre"

Kedves András és Ferenc! Ha befejeztétek a cicaharcot egymással, koncentráljunk a Fideszre - írta Jakab Péter, a Jobbik elnöke saját közösségi oldalára azok után, hogy az utóbbi napokban a Momentum és a DK is összekapott. Mint ismert, a két párt Göd miatt esett egymásnak.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a gödi eset kapcsán elmondta, azért, hogy ebből országos téma lett, nagyon sokat tett a Fidesz közeli média. A Jobbik hivatalos álláspontja az, hogy az összellenzéknek fel kell nőnie egy bizonyos szintre a problémakezelések tekintetében is.

„Ez tipikusan az a kérdés, amit magányos, nem feltétlen jól klimatizált irodákban, de azért egy kávé mellett tisztességes beszélgetések során illene rendezni, egyáltalán nem a nyilvánosság előtt üzengetve”

 

– véli.

A Momentum fentebb említett felszólítására Z. Kárpát úgy reagált, hozzá nem áll közel a nyilvános üzengetés, az a cicaharc, ami kibontakozott, még kevésbé. Kifejtette, most le kell váltani az Orbán-kormányt, ehhez pedig kompromisszumokat kell kötni önfeladástól mentesen, ennek útja pedig biztosan nem a nyilvános üzengetés.

Kunhalmi attól tart, hogy most veri szét az országos listát a DK és a Momentum

Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a Gödön kialakult helyzetről, ami szerinte veszélyes. "Attól tartok, hogy most verik szét azt az országos listát, ami nélkül a kétharmadot nem lehet megakadályozni" - mondta Kunhalmi Ágnes.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője kifejtette, az a cél, hogy a Göd várost vezető koalíció, aki megkapta ezt a megbízatást októberben, a város vezetésével foglalkozzon, lakóinak érdekében politizáljon, ők pedig nem szeretnének ebből országos politikai ügyet csinálni. Hozzátette, az, hogy egy önkormányzatot vezető választási szövetségen belül súlyos személyi konfliktusok vannak, nem egy politika történeti kuriózum.