Bíró László valódi kampányt folytat, Koncz Zsófia csak megválogatott hallgatóság előtt beszél

Bíró László valódi kampányt folytat, Koncz Zsófia csak megválogatott hallgatóság előtt beszél

Rengeteg baleset történik a 37-es főúton, ezért az egyetlen valódi megoldás a négysávosítás lenne a főközlekedési út teljes hosszában

- mondta az egyik szerencsi körforgalomnál készített videó blogjában Bíró László. A Borsodi 6-os számú választókerület közös ellenzéki jelöltje szerint ezt a mindenkori kormányok már 30 éve ígérgetik, miközben sokszorosára növekedett az átmenő forgalom az érintett városi szakaszon.

Ha ezt az ígéretet megvalósították volna az elmúlt 30 évben, akkor nagyon sok emberéletet menthettünk volna meg. Megválasztásom esetén ezt az ígéretet be fogom vasalni, hiszen a térség érdeke, hogy mindenki épségben hazaérjen.

- jelentette ki Bíró László. Az ellenzék jelöltje ezt megelőzően Szikszón, a II. Rákóczi Ferenc kórház előtt arra hívta fel a figyelmet, hogy az intézményben megszűnt az egynapos sebészet, a diagnosztikai műszereket pedig Miskolcra vitték. A betegellátást tovább nehezíti, hogy az elvándorlás és a nagyon alacsony bérek miatt nincsenek már megfelelő képzettségű szakorvosok sem, akik üzemeltethetnék ezeket az életmentő berendezéseket.

Ezt mindenképpen orvosolni kell, hiszen ebben a térségben ez az egyik legnagyobb megoldandó probléma! Sürgetni fogom, hogy visszakerüljenek ide az orvosdiagnosztikai műszerek, és újra indulhasson az egynapos sebészet, hogy itt helyben tudják ellátni azokat a betegeket, akik jelenleg csak hosszú utazás árán jutnak ellátáshoz.

- jelentette ki Bíró László.

A borsodi választókerület ellenzéki jelöltje hivatalosan csak két napja vehette át az ajánlóíveket, mert a Fidesz adminisztratív okokra hivatkozva megóvta Bíró László indulását a Jobbik színeiben és kezdeményezésüket az NVB és a Kúria is helyben hagyta. Bíró László azonban már a döntés előtt megkezdte kampányát és hetek óta járja az érintett városokat, településeket, az ott élőkkel beszélget, akik egyébként jól ismerik. Közben megismerteti a helyiekkel a térség problémáira adandó elképzeléseit, de szól a helyi, illetve az országos politikai ügyekről is.

Azért látogattam el Szikszóra, hogy a város jövőbeni terveiről, fejlesztéseiről beszéljünk.

- ezt már Koncz Zsófia, a Fidesz jelöltje mondta, párttársa Sváb Antal, Szikszó polgármesterének a társaságában. Azonban részletekbe nem bocsátkozott, és nem beszélt azokról a helyi gondokról sem, amelyeknek csak egyike a megfelelő kórházi betegellátás hiánya.

Az eddigi hozzászólások alapján hiába áll korlátlan anyagi és emberi támogatás Koncz Zsófia mögött, a Fidesz jelöltje lemaradt a kampányolásban. Személyesen ritkán jelenik meg és akkor is csak gondosan megválogatott hallgatóság előtt beszél többnyire olyan kormányzati sablonokat mint például, "Folytassuk együtt a megkezdett munkát!" - ami a kommentek szerint édeskevés.

Az Alfahírnek korábban nyilatkozók szerint ez nem meglepő, hiszen Koncz Zsófia, édesapja tragikus balesete előtt, hazánk washingtoni követségén dolgozott évekig, így tehát nem nagyon ismerheti a térség gondjait, 2015-ben pedig csak akkor sikerült bekerülnie a hírekbe, amikor a Fidelitas nevében listázni kezdte a neki nem tetszőket, az azóta megszűnt provokátorfigyelő honlapon.