Dörner György az SZFE színészeiről: Nem jók. Nem tudják a szakmát.

Dörner György az SZFE színészeiről: Nem jók. Nem tudják a szakmát.

Dörner György a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt mondta az SZFE hallgatóiról, hogy

Nem jók. Nem tudják a szakmát. Az utóbbi években képzésük során a szakmaiság folyamatosan sérült.

Amikor megkérdezik tőle, hogy mégis mit nem tud az intézményből kikerülő színész, akkor az Újszínház igazgatója  konkrétumot nem tudod mondani, de kiemeli, hogy "Nem tudja, és kész".

A szegény elnyomott Vidnyánszkyak

(Figyelem! Ez egy véleménycikk! A leírtak nem feltétlenül tükrözik a teljes szerkesztőség álláspontját, de fontosnak tartjuk, hogy helyt adjunk a kulturált és logikusan érvelő, vitaindító véleményeknek is.) A színházi életet felkavaró botrány szomorúan emlékeztet a nyilasok hajdani purifikátori törekvéseire. Díjakkal, munkákkal, lehetőségekkel elkényeztetett kormányközeli emberek agresszív rohama egy oktatási intézmény ellen, amely nem az „övék" - volt eddig.

Szerinte az SZFE-n a "jelenle­gi oktatók úgy gondolják, hogy a színház egyfajta kell, hogy legyen. De szerintem alapvetően nem ők a magyar színházi szakma, hanem például a Nemzeti Színház vagy a Soproni Petőfi Színház vagy a Kecskeméti Katona József Színház vagy az Újszínház…"

Ugyanakkor úgy látja, hogy az átlag embert nem is érdekli, sem az, hogy mit kellene megváltoztatni az egyetem működése kapcsán, sem az, ami most éppen körülötte zajlik.