Putyin beoltatja magát a vakcinájával

Putyin beoltatja magát a vakcinájával

Szöuli tájékoztatás szerint Vlagyimir Putyin elnök be fogja oltatni magát. Ezt az orosz elnök dél-koreai hivatali partnerével, Mun Dzse Innel közölte hétfőn telefonon, amikor utóbbi látogatásra hívta akkorra, amikor a járványhelyzet "stabilizálódik".

Elmegyek Koreába. Beoltatom magam az orosz vakcinával 

- jelentette ki Putyin a dél-koreai elnöki hivatalnak az orosz sajtó által ismertetett közleménye szerint, de nem mondta meg, hogy konkrétan melyik fejlesztés alatt álló készítményre gondolt.

Putyin ingyen felajánlotta az ENSZ-nek az orosz védőoltást

Ingyenesen ajánlotta fel az új koronavírus elleni Szputnyik-V orosz védőoltást az ENSZ munkatársai részére az orosz elnök kedden - számolt be róla az MTI. A Gamaleja Intézet augusztus 11-én bejegyzett és "posztregisztrációs" (harmadik, tömeges) tesztelési szakaszban lévő vakcináját már gyártják, és az első tételeket már a régiók nagy részébe le is szállították.

A Kreml tájékoztatása szerint a Covid-19 elleni küzdelem fontos részét képezte a két elnök eszmecseréjének. Putyin augusztusban közölte, hogy a lányát beoltották a Szputnyik V-vel. Az orosz kormány több tagja is megkapta már a vakcinát.

Moszkvában hétfőtől érvényesek Szergej Szobjanyin polgármester ajánlásai, amelyek szerint mintegy ötezer vállalatnak lehetőség szerint ismét távmunkára kell átállítania alkalmazottjait, és a 65 év felettieknek tanácsos otthon maradniuk. Miattuk, valamint a szezonális felsőlégúti megbetegedések számának elszaporodása okán az orosz fővárosban előrehozottan megkezdték a távfűtési idényt.

A moszkvai metróban megszigorították az egészségügyi védőeszközök viselésének ellenőrzését. Az orosz főváros közlekedési vállalatának tájékoztatása szerint a közösségi közlekedés több mint 85 ezer utasát bírságolták meg a kesztyű- és maszkviselési kötelezettség május 12-i bevezetése óta. A büntetés 4 ezer rubel (mintegy 16 ezer forint).

(MTI)