Orbán-index: egy év alatt 30 százalékkal drágult Jakab Péter paprikáskrumplija

Orbán-index: egy év alatt 30 százalékkal drágult Jakab Péter paprikáskrumplija

Az Orbán Viktor-Jakab Péter krumpliháború nemcsak Borsodban, a Parlamentben, hanem a konyhában is zajlik. 

Emlékezetes,

a Jobbik elnöke az októberi időközi választás eredményhirdetése után nevezte krumplikirálynak Orbán Viktort,

utalva arra, hogy a kampány során a kormánypárti aktivisták hol kedvezményes áron, hol pedig ingyen osztogattak krumplit a térségben (persze a jellemzően mélyszegénységben és kilátástalan helyzetben élő embereket kihasználták akkor is, amikor aztán szervezetten vitték őket szavazni).

Siker, bukás, Borsod, Hadházy és a krumplikirály - interjú Jakab Péterrel

Bukás volt Borsod? Többek között erről is kérdeztük Jakab Pétert. De a Jobbik elnöke elmondhatta véleményét a Hadházy-ügyről, a 38 Fideszt támogató polgármesterről, az ellenzék által eddig megspórolt feladatokról, a 106 jobbikosról, de arról is, hogy a különböző pártok aktivistái milyen jól együtt tudtak dolgozni a terepen. Interjú. Mi ez a Hadházy-történet?

Mindenesetre, Jakab Péter egy héttel később "vissza próbálta adni" a zsákkrumplit - ami után 4,4 millió forintos büntetést rótt ki rá Kövér László házelnök. 

A kormányfő ezt követően egy videóban válaszolt a Jobbik elnökének, emlékeztetve őt egy korábbi kampányában, amelyben arra hívta fel a figyelmet Jakab Péter, hogy mennyivel többe kerül az élet vidéken, mint Budapesten, miközben a bérek elmaradnak a fővárosi színvonaltól. 

A kormány szerint nem baj, ha folyamatosan drágul az élelmiszer, mert van rezsicsökkentés

„Az élelmiszerek ára 7,8%-kal nőtt, ezen belül az idényáras élelmiszereké (burgonya, friss zöldség, friss hazai és déligyümölcs összesen) 17,1, a párizsi, kolbászé 16,1, a cukoré 14,5, a szalámi, szárazkolbász és sonkáé 11,5, a tojásé 8,9%-kal lett magasabb" - idézte a Központi Statisztikai Hivatal vonatkozó adatait az agrárminiszternek feltett írásbeli kérdésében Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Ez volt a paprikáskrumpli-index. 

Szóval, a krumpliháború következő lépéseként a jobbikos politikus ismét megfőzte a paprikáskrumpliját, azonban a gazdasági válságnak, az inflációnak köszönhetően egy év alatt 30 százalékos drágulás volt tapasztalható ezen a fronton is.

Jakab Péter a Parlamentben: büntethetnek milliókra, elvehetik az otthonomat, bezárhatnak a börtönbe, nem tudnak elhallgattatni

"Hogy ha Önök azt gondolják, hogy engem ezzel a 4,4 milliós büntetéssel, ami tényleg rekordösszegű, el tudnak hallgattatni, akkor engem nagyon nem ismernek. Nagyon nem.