Gyöngyösi Márton szerint Orbán gátlástalanul vétózta meg a válságba belerokkanó embereknek reményt nyújtó csomagot

Gyöngyösi Márton szerint Orbán gátlástalanul vétózta meg a válságba belerokkanó embereknek reményt nyújtó csomagot

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Az EU-s nagykövetek hétfő délutáni tanácskozásán a tagállamok képviselői minősített többséggel támogatták a jogállamisági mechanizmus beépítését az EU következő költségvetésébe. Ennél a szavazásnál minden tagállam támogatta a tervet, de két ország jelezte, hogy egyetlen kitétel miatt fenntartásaik vannak, ami miatt a költségvetés elfogadásának hivatalos menete elakadt. Ez a két ország Magyarország és Lengyelország.

Megszavazták a jogállamisági mechanizmust, ami ugyan még nem végleges, de a magyar kormány és Lengyelország már vétózott

Az EU-s nagykövetek hétfő délutáni tanácskozásán a tagállamok képviselői minősített többséggel támogatták a jogállamisági mechanizmus beépítését az EU következő költségvetésébe - írja a 444.hu. A döntés értelmében elvonhatják az EU-s támogatást attól a kormánytól, amelyik az Európai Bizottság értékelése szerint megsérti a jogállamiság alapelveit.

Gyöngyösi Márton európai parlamenti képviselő Facebook-bejegyzésben kommentálta a miniszterelnök lépését, és szerinte

egész Európa várja, hogy végre elfogadják az új költségvetést és a gazdasági mentőcsomagot, amely nélkül emberek milliói mehetnek tönkre anyagilag. Ám Orbán Viktort ez nem érdekli: gátlástalanul vétózta meg a válságba belerokkanó embereknek reményt nyújtó csomagot csak azért, mert nem akarják neki megengedni, hogy gátlástalanul lenyúlja a pénzeket és saját korrupt hatalmát építse.