Fidesz-féle kormányzás: távolmaradásukkal bojkottálták a Népjóléti bizottság ülését

Fidesz-féle kormányzás: távolmaradásukkal bojkottálták a Népjóléti bizottság ülését

Rig Lajos jobbikos országgyűlési képviselő Facebook-oldalán tudatta, a keddi Népjóléti bizottsági ülést a kormánypárti képviselők távolmaradásukkal bojkottálták. Mindeközben ahogyan már beszámoltunk róla, a Magyar Orvosi Kamara tájékoztatása szerint már 34 egészségügyi dolgozó hunyt el koronavírus-fertőzés miatt.  

Rig a karácsonyi ünnepek közeledtével azt üzente a távol maradt képviselőknek: „A lelkiismeretem az a bíróság, amely előtt számot adok a tetteimről.” 

A jobbikos képviselő kifejtette, többek között olyan rendkívül fontos javaslatokat nem tudtak megtárgyalni, mely szerint tekintsék hősi halottnak a koronavírus miatt kötelességteljesítés közben elhunyt egészségügyi dolgozókat, ezáltal megsegítve a hősi halottak hozzátartozóit. Arról is szó esett volna, hogy miniszteri oklevéllel ismerjék el annak a több ezer önkéntesnek az áldozatos munkáját, akik család, munka és iskola mellett a frontvonalon segítik az egészségügyi dolgozók munkáját.

Miközben naponta 100 fölött a halálozások száma a vírus miatt, a dolgozók súlyos szakemberhiány mellett küzdenek nap mint nap, illetve egyre több egészségügyi dolgozó esik áldozatul, ez a minimum, amit meg kellett volna tenni. Értük. A családtagjaikért és a betegekért. Ösztönzésül. Elismerésül. Köszönetből. Emberségből. Becsületből. Tiszteletből. Lelkiismeretből. Tisztelt kormánypárti képviselők! Számomra ma ismét elégtelenre vizsgáztatok! Merem állítani, ezzel nem vagyok egyedül

– írja Rig, aki az Alfahír megkeresésére azt mondta, a kormánypárti képviselők nem indokolták távolmaradásukat. Emlékeztetett, hogy Korózs Lajos szocialista bizottsági elnök személye miatt lehetett ugyan egyfajta "politikai dac" a távolmaradás mögött, de ez szerinte nem lehet indok arra, hogy a bizottság ne végezze el a munkáját. Rámutatott: ha csak a bizottság elnöke lett volna a probléma, akkor arra is létezik technikai megoldás, hogy az alelnök mellett szavazzanak a javaslatokról.

Az egészségügyes múlttal rendelkező jobbikos képviselő kérdésünkre elmondta, tavasszal újra napirendre szeretnék tűzni a javaslatokat.

Rig hősi halottnak tekintené a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozókat

Határozati javaslatban (https://www.parlament.hu/irom41/14174/14174.pdf) kezdeményezi Rig Lajos, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa, aki - felvéve korábbi hivatását - március óta önkéntes mentődolgozóként küzd a koronavírus ellen, hogy az egészségügyért felelős miniszter „Hősi halottá" nyilvánítsa azokat, akik életüket a koronavírusjárvány elleni védekezés közben szolgálati kötelezettség teljesítése során, vagy azzal összefüggésben feláldozzák.