A nemzeti gárda mozgósítását kérte a képviselőház elnöke a Trump-támogatók támadása miatt

A nemzeti gárda mozgósítását kérte a képviselőház elnöke a Trump-támogatók támadása miatt

Az amerikai nemzeti gárda mozgósítását kérte a Capitoliumot ostromló Trump-párti tüntetőkkel szemben Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnöke és Muriel Bowser, a főváros demokrata párti polgármestere - hivatkozik az MTI az MSNBC amerikai hírtelevízióra.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/I2bC6Nvv0nY.jpg?itok=mqBIC9Sm","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=I2bC6Nvv0nY&ab_channel=CosminBulgar","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Eközben pedig Mike Gallagher, Wisconsin republikánus képviselője a CNN műsorában arra szólította fel Trumpot, hogy vessen véget hívei zavargásának,

álljon ki, és ismerje el a vereségét, és közölje velük, hogy ennek vége.

A szintén republikánus Adam Kinzinger konkrétan puccskísérletnek nevezte azt, ami éppen történik, és arról beszélt, hogy ilyemit korábban csak Belaruszban, meg hasonló országokban képzelhettek el. 

Trump hívei betörtek a Capitoliumba, kimenekítették az alelnököt

Lezárták a washingtoni Capitoliumot, mert Trump-párti tüntetők ostromolták meg az amerikai törvényhozás épületét szerdán. A képviselőház és a szenátus ülését, amelyen hivatalosan bejegyzik az elektorok Joe Bidenre leadott szavazatát, felfüggesztették. A képviselőket a rendőrség kíséri ki az épületből.

Az amerikai Capitoliumnál zajló tüntetés "Amerikától idegen", "azonnal véget kell neki vetni" - jelentette ki a Fox News konzervatív hírtelevíziónak adott interjújában Kevin McCarthy, a képviselőház republikánus frakciójának vezetője helyi idő szerint szerda délután, az is elmondta, hogy a Capitolium rendőrségének tagjaival van, és hallotta a rádiójukon, hogy 10-15 perccel korábban lövések dördültek.