Trump-párti fegyveresek ezrei vennék körbe a Capitoliumot?

capitolium
Donald Trump republikánus párti amerikai elnök támogatóinak egy csoportja megostromolja az amerikai törvényhozás washingtoni épületét, a Capitoliumot 2021. január 6-án.
MTI/AP/John Minchillo

A CNN írja, hogy Conor Lamb demokrata képviselő szerint Donald Trumpot támogató fegyveresek ezrei vehetik körbe a Capitoliumot Joe Biden beiktatása előtt. A politikust hétfőn tájékoztatták a fenyegetésről, elmondása szerint négyezer felfegyverzett emberről beszéltek az illetékesek. A cél az lehet, hogy megakadályozzák a demokratákat a törvényhozás épületébe történő bejutásban.

A biztonsági fenyegetések miatt Trump már elrendelte a szükségállapotot Washingtonban, ami január 24-ig tart:

Zajlik az élet Washingtonban: szükségállapot, lemondás, Trump és Pence találkozott

Donald Trump amerikai elnök hétfőn szükségállapotot rendelt el Washingtonban január 24-ig - közölte a Fehér Ház, miután a hatóságok biztonsági fenyegetésekre figyelmeztettek Joe Biden megválasztott elnök január 20-i beiktatása kapcsán. A rendelkezés lehetővé teszi az amerikai belbiztonsági minisztérium és a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (Fema) számára, hogy szükség szerint összehangolják tevékenységüket a helyi rendvédelmi hatóságokkal.