Több mint 800 millióért vett irodát a Fidesz pártalapítványa Brüsszel egyik frekventált helyén

Európai Bizottság
pixabay.com

Megkezdte külföldi terjeszkedését a Fidesz pártalapítványa – tudta meg a HVG. Ezúttal egy patinás, százéves ház teljes emeletével bővült a Fidesz pártalapítványának ingatlanportfóliója szeptemberben. A lap szerint az irodák Brüsszel egyik legfrekventáltabb pontján, az unió főterének is nevezett Schuman téren vannak.

Az Európai Bizottság központi épületére, a Berlaymont-ra néző, összesen 506 négyzetméternyi irodaterülethez 2,274 millió euróért, azaz több mint 800 millió forintért jutott hozzá a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány, azonban kicsit sem szokványos módon. Nem magukat az ingatlanokat vették ugyanis meg, hanem azt a belga vállalkozást, amely abban tulajdonos volt.

A Fidesz pártalapítványa esztendők óta készül arra, hogy megvethesse lábát külföldön. Orbán Viktor és a napokban leköszönő Balog Zoltán a 2018-as választás után többször arról beszéltek, fontos európai fővárosokban szeretnének irodát nyitni, mindezt azért, hogy ellensúlyozzák a Magyarországról külföldre eljutó, szerintük gyakran egyoldalú és kiegyensúlyozatlan híreket, s bemutassák „a valódi Magyarországot”.