"Örülök, hogy ilyen kormányunk van" - mondta a 23 éves Bóka Bence a HírTV-ben a fiatalok SZJA-mentességéről, csak azt felejtették el közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

"Örülök, hogy ilyen kormányunk van" - mondta a 23 éves Bóka Bence a HírTV-ben a fiatalok SZJA-mentességéről, csak azt felejtették el közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

Csodálatos beszélgetésnek lehettek szem-és fültanúi azok, akik péntek este a mostanában egyre rosszabb nézettségi adatokat produkáló HírTV-t nézték.

A 25 éven aluliak SZJA-mentessége volt az egyik téma péntek este a HírTV-ben, ahol az SZFE frissen kinevezett tanára, a finoman szólva kormánybarát Velkovics Vilmos beszélgetett Deák Dániellel, a XXI. Század Intézet munkatársával arról, mekkora segítség lehet ez a fiataloknak – számolt be róla a 444.hu.

A Hír TV-s Velkovics Vilmos is az SZFE új tanárainak egyike lesz

Egy kiszivárgott lista alapján majdnem harminc új névvel bővült a felmondások miatt megcsappant tanári kar a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE), írja a 444. Az idei szabadságigényekkel kapcsolatban minden főállású oktatónak elküldtek egy dokumentumot, amin - valószínűleg véletlenül - látható az új tanárok neve is, akik január 1-től dolgoznak az intézménynél.

A beszélgetésbe aztán egyszercsak bekapcsolódott Bóka Bence is, akit Velkovics úgy konferált fel, hogy „23 éves, és már dolgozik, tehát van önálló bevétele”.

„A fiatalok nevében szerintem ezt el is mondhatom, hogy ez a döntés most nagyon jó lehetőség a fiataloknak a kormány részéről. Örülök neki, hogy ilyen kormányunk van, aki támogat minket, fiatalokat, ellenben a baloldallal, akikre mi soha sem számíthattunk, mi fiatalok, de szerintem az idősek sem”

– mondta a 23 éves veszprémi Bóka azzal kapcsolatban, hogy örül-e Orbán Viktor pénteki bejelentésének.

Bóka a veszprémi önkormányzat ifjúsági referenseként mutatkozott be, csakhogy azt már "elfelejtették" megemlíteni, hogy ő egyben a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak a közép-dunántúli elnöke is.

Bóka a megszólalásában természetesen odáig volt a kormány döntéséért. Elmondta, az SZJA-mentesség fedezheti a havi benzinfogyasztását vagy a telefonszámláját.

"Örülök, hogy ilyen kormányunk van, aki támogat minket, fiatalokat, ellenben a baloldallal, akikre mi soha sem számíthattunk, mi fiatalok, de szerintem az idősek sem"

- tette hozzá.

Velkovics azt is megkérdezte tőle, tervezi-e igénybe venni a többi családpolitikai juttatást, amire azt válaszolta: "természetesen."