Leszállt Moszkvában Navalnij gépe, őrizetbe is vették

navalnij
Twitter

A Podeda légitársaság gépének a menetrend szerint Vnukovóban kellett volna leszállnia, de azt a repteret lezárták, így végül a seremetyevói repülőtéren landolt a gépe

- számolt be róla az MTI.

Amint Alekszej Navalnij orosz földre lép, minden bizonnyal őrizetbe fogják venni a hatóságok.

Miközben Moszkvában várták a Navalnijt szállító gép érkezését, az ellenzéki politikus több hívét már őrizetbe vették.

Navalnij Berlinből érkezett, ahol azt követően kezelték kórházban, hogy augusztusban több nyugati laboratórium megállapítása szerint Oroszországban megmérgezték. A Kreml tagadta, hogy köze lett volna az incidenshez.

A rendőrség a politikus járatának megérkezését megelőzően őrizetbe vett több ellenzéki aktivisták, köztük Navalnij fivérét, Oleget, a munkatársai közül Ljubov Szobolt és Ruszlan Saveggyinovot, valamint beszorította a híveit a váróterem egyik szegletébe.

A hatóságok Szentpéterváron is feltartóztattak több, a politikus moszkvai fogadtatására utazni készülő aktivistát és újságírót is.

Frissítés

Őrizetbe vették Moszkvában, elvezették Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust a rendőrök vasárnap este a seremetyjevói repülőtér útlevél-ellenőrzéséről.

Az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) kedden keresetet nyújtott be egy moszkvai bíróságon, amelyben kezdeményezte az úgynevezett Yves Rocher-ügyben Navalnijra kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés letöltendővé változtatását.

A FSZIN vasárnap este közölte, hogy a politikus a bíróság ítéletéig őrizetben marad. Navalnij Berlinből érkezett haza, ahol azt követően kezelték kórházban, hogy augusztusban több nyugati laboratórium megállapítása szerint Oroszországban megmérgezték. A Kreml tagadta, hogy köze lett volna az incidenshez.